Kikerülhető a megcsalás egy távkapcsolatban?
2014. szeptember 29. írta: Lane

Kikerülhető a megcsalás egy távkapcsolatban?

tavkapcsolat hatranyaHallottam egy viccet, amiben a hosszú és boldog párkapcsolat titkaként a külön hálószobát említik, és azt is úgy 1000 km távolságra egymástól. Azt hiszem, ez valóban elég, ha megmarad a vicc kategóriában, mert bár vannak működő távkapcsolatok, de zömében azért a távolság nem segít a hosszú és boldog házasság megtapasztalásában. Főleg, ha nem is működtetik azt a távolból, hanem csak hagyják hagy foglalatoskodjon mindenki a saját életével, és a kötelező távbeszélgetés alkalmával elmesélik egymásnak a történteket.  Lehet velem vitatkozni, minden működő jó gyakorlat érdekel.

Úgy látom, hogy a távkapcsolat csak akkor működik, ha a párkapcsolat iránti hűség megmarad. Ezt viszont nagyon nehéz megtartani, ha a társunk több száz kilométerre van tőlünk, és havonta egyszer jár haza. Nyilván, a kezdetekkor ez még kiválóan működik, az ember remegő térdekkel várja haza kedvesét, esténként órákon át skypolnak, chatelnek, de amikor kialakul mindkét fél számára a saját,immáron külön szálon futó életük, akkor ellaposodik a kapcsolat: csökken a hívás időtartama, a beszélgetés tartalmassága, a felek lelkesedése.

Egyetlen kapcsolat sem működik (ha táv, ha nem), ha nem fektetnek bele a párok energiát. Ha nem szeretgetik akkor is a kedvesüket, ha fáradtak, vagy ha éppen nem a legszerethetőbb formáját mutatja. A testi érintés, a kedves szavak, a bókok, az elégedett pillantás, a huncut mosoly, a közös vicces jelenetek hiánya szakadékot képez, amit nehezebb áthidalni egy távkapcsolatban.  Előbb - utóbb valaki mással éli meg az ember. Nem feltétlenül gondolok itt arra, hogy azonnal szeretőt fognak tartani, csak mégis lesznek olyan meghatározó pillanatok, amiket mással fognak megélni. Emiatt felüti a fejét a féltékenység, ami szintén romboló hatással bír. Előjönnek a játszmák, aztán az esetleges közöny.

Nem minden távkapcsolat végződik így. Ahol megmarad a tisztelet, az érdeklődés, a kedvesség, az elismerés, a türelem egymás új élete és a közös célok felé, ott nagy valószínűséggel működni fog a kapcsolat. Nem magától, hanem a felek egybehangzó akaratától. Ez viszont mindkét féltől hatalmas önkontrollt, belátást és kreativitást igényel.

 

Olvastad már a boldog, kiegyensúlyozott életről szóló gyakorlati elemeket tartalmazó Boldognak lenni című kézikönyvemet? Nézz bele! ====>

Van úgy, hogy egy nő őrlődik két férfi között. Erről szól a  Két férfi között címmel megjelent naplóregényem. Nézz bele! ====>

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr736944877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása