Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Rólam

2015. március 05. - Lane

laskai_nelli.jpg“Boldog akarok lenni.”

Az utóbbi időben ezt hallottam az ismerőseimtől a legtöbbet. De hogyan lesz valakiből elégedett, boldog ember? A témában kutatok évek óta. Kezdetben csak ragadt rám a tapasztalat, majd tudatosan kezdtem fordulni a kiegyensúlyozott életvezetés felé: tanulmányaimat, tevékenységeimet is e köré építettem.

A bölcsek szerint a boldogság nem egy végcél, hanem maga az út az, amin haladunk az életünk során. Néha rögös, néha ott tartunk, hogy feladjuk az egészet, de mégis mindig van egy jel, egy szó, egy figyelmes gesztus valakitől, egy idegentől is akár, ami képes elfordítani bennünket a reménytelenségből az elégedettség felé.

Ez a honlap azoknak az embereknek kíván segíteni, akiknek igényük van a változásra. Jó szót, bátorítást, gyakorlatsort, szeretetet közvetít, és segít lerövidíteni az időt a homályos útkeresésben.

Házassági tanácsadó, párkapcsolati tréner vagyok, négy könyvv szerzője. 2010 óta dolgozom kommunikációs területen (rádiós újságíró – főszerkesztő, online magazin szerző), mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a szakmai dolgokon túl, minél nagyobb szögben lássak rá a lélek működésére, a házasságok, párkapcsolatok dinamikájára. 2014-ben elvégeztem a Berkeley Egyetem Boldogság Tudománya kurzusát, hogy még mélyebben és szélesebb körben lássak bele az emberi viselkedés, a szokások és a boldogság összefüggéseibe. Az ott tanult módszereket szívesen és gondosan adom tovább, mert az örömteli élet mindenki számára elérhető.

2001 óta élek házasságban, két kislány anyukájaként a kapcsolatok dinamikáját, konfliktusait rendszeresen tapasztalom, viszont a napi rutin tudatosságra emelésével az egymás közötti ellentétek rövid idő alatt rendeződnek. Nem szeretem a játszmákat, az át nem beszélt konfliktusokat; boldogságra születtem és folyamatosan teszek is érte. És azért is, hogy más is jól érezhesse magát a bőrében.

2012 óta az Érték Nőknek Egyesület elnökeként is segítem az érdeklődőket a fenntartható családmodell, a testi-lelki egészség kialakításában, megőrzésében. A felnőtteknek szóló előadásaink mellett jelenleg két általános iskolában segítjük a gyermekeket az önismeret, a helyes kommunikáció területén. Valljuk és hisszük, hogy már gyermekkorban meg kell ismerni a kapcsolatok helyes működését, a működtetés felelősségét.

Eddigi tréningjeinken, előadásainkon olyan emberek fordultak meg, akik  életükben – akár a munkaerőpiacon, akár a magánéletben – valamilyen módon elakadást éltek meg, és változtatni akartak.

Örömmel ismerték fel, hogy az életüket irányító kormány a saját kezükben van.

Életmód könyveimben az általam megismert, és kipróbált módszereket gyűjtöttem össze.  Jó gondolatokat, módszereket tanultam meg több pozitív gondolkodótól, és a boldogság témáját kutató professzoroktól, pszichológusoktól.*

*Louis L. Hay, Dr. Wayne Dyer, dr. Mészáros Ádám, Csordás Anikó, Emiliana Simon-Thomas, Csíkszentmihályi Mihály, Sonja Lyubomirsky, Barbara Fredrickson, Dr. Dacher Keltner