Tervezz, ember!
2015. április 14. írta: Lane

Tervezz, ember!

eb972859dbe499aca705103d481725ea.jpgTudtad, hogy a sikeres emberek tervezők is egyben? Megtervezik az üzleti és a magánéletüket egyaránt. Előre megtervezik a napjaikat, heteiket, hónapjaikat, éveiket. Mindemellett számolnak azzal, hogy bármi bármikor közbejöhet, előre látják a várható akadályokat.

Tudod, hogy miért töltenek annyi időt a tervezéssel?

1, Ha tudja, hogy mit és mikor kell tennie, akkor tudja, hogy mi a következő lépés, így időt takarít meg. Ha ura az időnek, ura az életének.

2, A terv megmutatja a jelen állapotot, világosan mutatja a célt, és pontos képet ad arról, hogy miben kell fejlődni, mit kell megtenni az elérése érdekében.

3, A terv betartása önuralmat, önfegyelmet kíván. A nehezebben induló napokon is mutatja az utat.

4, A leírt terv elköteleződést jelent. Nincs mellébeszélés. Véghez kell vinni.

 A tervezés nem csak az üzletemberek eszköze. A magánéletben is tervezhetsz a pénzügy, a takarítás, a tanulás, a szórakozás, a tárgyak beszerzését illetően is.

A tréningjeimen gyakori dolog, hogy a résztvevők nem tudják megfogalmazni a céljaikat, a vágyaikat. Nagy vonalakban van meg a fejükben, nem tudják, hogy merre induljanak, éppen ezért a tanfolyam szerves része a célkitűzés, megvalósítás, motiváció témakör. Ha Te sem tudod, hogy mik a céljaid, vagy legalább is nem tudod pontosan megfogalmazni őket, akkor az segíthet, ha eljátszol a gondolattal, hogy milyen egy optimális nap a számodra. Mintha egy filmet néznél magadról.

Milyen állásod lenne álmaid filmjében?  
Mekkora családban élnél?
Mit csinálnál esténként?
Milyen lenne az anyagi helyzeted?
Mennyire élnél egészséges életmódot?
Milyen öregkorod lenne?

Ha a fenti kérdéssor által kezd már kirajzolódni a legkedvezőbb életvitel a számodra, akkor már csak az maradt hátra, hogy tollat és papírt ragadj, és elkezdd megtervezni, megírni az életed főbb állomásait, hogy a vágyott álmokat elérd.

Készíts egy oszlopot a jelen kiindulópontnak, majd a következő oszlopba írd, hogy mire szeretnéd változtatni. Ezek után írd mellé azt, hogy mi segítene téged ahhoz, hogy a jelen helyzetből indulva elérd a célodat. Milyen ismereteket kell elsajátítanod hozzá, vagy milyen kapcsolatot kell kiépíteni hozzá...stb. Ha előre látod a várható akadályokat az jó, mert akkor időben stratégiát alkothatsz, hogy miként kerülheted el vagy ugorhatod meg őket.

Sok sikert és lelkes kitartást kívánok céljaid megvalósításához!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner
a Boldognak lenni életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

foto:Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr787366876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása