Ezekre figyelj oda, ha jól működő párkapcsolatra vágysz!
2015. április 17. írta: Lane

Ezekre figyelj oda, ha jól működő párkapcsolatra vágysz!

csaladi_kassza_otletek.jpgAzt mondták a minap nekem, hogy én nem érthetem meg azt, aki rossz párkapcsolatban él, mert én egy jól működő házasságban élek.

Rossz kapcsolatban élni nem nagy kunszt, arra bárki képes. Én is megtapasztaltam már, hogy milyen az. De még érdekesebb, hogy tudom azt, hogy mitől képes működni egy kapcsolat. A házasság olyan, mint egy vállalkozás. Ha nem teszünk érte, azaz egymásért minden nap, akkor az a kapcsolat nem fog jól működni, pont úgy, mint ahogyan egy esetleges hanyagság mutatkozik meg a munkánk folyamán.

Egy jó kapcsolat ismérve nem az, hogy nincsenek konfliktusok, viták, és nem fordul elő nézeteltérés, hanem az, hogy a kapcsolatban élők képesek megérteni és elfogadni a különböző nézőpontokat. A felek tisztelik egymást, értő figyelemmel hallgatnak, szeretettel és biztatva formálják egymást és nem a kritikát dörgölik a másik orra alá.

Ha Te is szeretnéd jól működtetni a kapcsolatodat, akkor ezeket építsd be a mindennapi rutinfeladatok közé:

  • érdeklődj a párod tervei, munkája, mindennapjai iránt,
  • kedvesen üdvözöld, ha hazaér,
  • beszélj neki a terveidről, a munkádról,
  • kérd ki a véleményét a dilemmáidban,
  • ne őt vádold a boldogtalanságodért,
  • ha leértékel téged, ne vonulj el megsértődve, hanem próbáld megérteni
  • ne szidd a családját,
  • ne titkolózz előtte.

 

Az egyik kedvenc mottóm, hogy bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Ezt érdemes követni a párkapcsolatban is.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, szerző, tréner

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr277377024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása