Lelkesítsd magad!
2015. április 25. írta: Lane

Lelkesítsd magad!

hogyan_legyel_boldogabb.jpgSzóba került, hogy írjak pár lelkesítő sort valakinek, aki az életén szeretne gyökeresen változtatni.  

Azon gondolkoztam, hogy mit jelent lelkesnek lenni. Aki lelkes, az tüzes, erőteljes, lendületes, agilis.  A téma kapcsán előhívtam azokat az engem ért impulzusokat, gondolatokat, amik motiváltak engem, amik fellobbantották bennem a tüzet, és erőt adtak a céljaim elérésére irányuló törekvéseimben.

A mélypont

Ahhoz, hogy megmozduljak, szükségem volt egy mélypontra. Arra, hogy a gödör aljára kerüljek. Egészen az aljára. Amíg nem tettem erőfeszítéseket a kitörésre, addig nem is voltam a legalján. Addig míg engedtem magam lecsúszni, egyre lejjebb, nem voltam kész a megmérettetésre, az önmagam felvállalására, nem voltam képes szembenézni a gyengeségeimmel, a félelmeimmel. Viszont ezek nélkül nehéz felkapaszkodni a felszínre, vagy még jobb esetben feljutni magasra.  Amikor a lábujjammal megérintettem a gödör fenekét, amikor már térden csúszva szenvedtem a szoba padlóján, miközben tudtam, hogy a másnap hamarosan eljön és szembe kell néznem újra a gyengeségeimmel, ott világossá vált számomra, hogy döntenem kell magamról, az életemről, a gyermekeim életéről.

A döntés

Maradhatok ebben a lapos hangulatban, a tehetetlenség érzéssel a mellkasomban, vagy egy nagy lökéssel kikerülhetek erről a mélypontról.  Csak el kell döntenem, és hűnek lenni a döntésemhez. Elköteleződni, hogy a nehézségeim ellenére is kitartok az álmaim mellett. Tudtam, hogy ha nem fejezem be azt, amit elkezdtem, ha nem oldom meg a feladataimat, ha nem szeretem magam a negatív körülmények mellett, akkor minden eddigi próbálkozásom kidobott energia. Akkor minden eddigi munkám hiábavaló volt. Szülőként pedig a gyermekeimért is felelős vagyok.  Ha kiegyensúlyozott életet kívánok számukra, akkor olyan közegben kell, hogy nevelkedjenek, amelyik megmutatja nekik, hogy mindenki életében vannak nehézségek, de minden problémát meg lehet oldani. Az ember néha szomorú, kár is ezt letagadni, de mindig kap esélyt, lehetőséget, segítő kezet a továbblépéshez, ahhoz, hogy újra fent legyen. Olyan ez, mint a hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent.  

A mozgás

Fontos, hogy ne gondoljuk a negatív érzéseink hatását hosszantartónak. Ne üljünk le a gödör aljára azon keseregni, hogy miért történt, és miért pont velünk, mert az idő telik, és beleszokunk a fájdalomba, a kilátástalanságba, hanem inkább kezdjük meg a mászást. Mihamarabb. Egyszerre csak egy félét tudunk gondolni. Vagy azon agyalunk, hogy milyen szerencsétlenek vagyunk, vagy azon, hogy miként, milyen lépéseket teszünk, tehetünk a felemelkedésért. 

Nincs olyan, hogy nincs több lehetőség. Mindig van mit választani. Lehet, hogy nem a legkényelmesebb, vagy nem az elvárt út, de mindig van még egy lehetőség, amit megpróbálhatsz. Lásd magad előtt a célodat, keresd magad körül mindazt, aminek igazán örülhetsz. A tárgyak helyett az élményeket keresd! Nézz inspiráló videókat, hidd el magadról, hogy képes vagy felülemelkedni a problémáidon, és légy tisztában azzal, hogy te is megérdemled a boldog életet. A pozitív életszemlélet elsajátítható, csak a szándék kell hozzá. Sokkal többre vagy képes, mint gondolod. 

 

További életöröm-növelő, párkapcsolat-javító módszerért kattints a blogra!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni (gyakorlati életmódkönyv) és a Két férfi között (naplóregény) szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr247379202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása