5 tipp, hogy megújítsd a párkapcsolatodat
2015. április 27. írta: Lane

5 tipp, hogy megújítsd a párkapcsolatodat

csokkentszexualisvagy_1.jpgA párkapcsolat kezdetén minden romantikus szál működőképes, és kevés energiabefektetést igényel. Később a mindennapok feladatai mellett mattul a párkapcsolat, és ha sokáig marad a pár elfordulva egymástól, akkor a közöny és a sértettség lerombolja a kapcsolatot.

Ám, ha a párok odafigyelnek a távolodás jeleire, akkor tehetnek az ellaposodás ellen. Ha úgy érzed, hogy a párod nem figyel rád, nem kíván közös programokon részt venni veled, vagy ha azt veszed észre, hogy a kollégával/kolléganővel már átlépitek a munkakapcsolat határát, akkor sem muszáj elsőként a válásra gondolni.

Az alábbi tippek segítenek a párkapcsolat felfrissítésében.

1, Mutasd ki a pozitív érzelmeket is!
Sokszor csak a negatív érzéseinknek adunk hangot, vádaskodunk, okolunk, miközben az elismerő, dicsérő szavak elmaradoznak. A pozitív megjegyzések viszont nagyon fontosak a kapcsolat életében.

2, Osszátok el a mindennapi feladatokat!
A kapcsolatokban fontos, hogy a napi rutin, a munka, a gyermeknevelés, a ház körüli tennivalók során egyik fél se érezze túlterheltnek magát. Egyre több olyan kapcsolat van, amelyben nincsenek külön szedve a férfi és a női házimunkák, hanem az mos, főz, hasogat fát, vagy megy szülői értekezletre, aki éppen ráér, vagy akinek kevésbé jelent terhet. Az életkedv emeléséről itt írtam.

3, Légy megértő!
A saját sérelmeinket gyakran nagyobbnak és igazságtalanabbnak érezzük, mint a párunkét, de a társunknak is szüksége van a megértésre. Egy jól működő párkapcsolatban a felek nem a saját problémájuk fókuszba helyezését tartják fontosnak, hanem az együttműködés azon verzióját, amikor mindkét fél érdekei, egymást nem tiporva érvényesülnek.

4, Beszélj őszintén!
Nehéz boldognak lenni egy olyan párkapcsolatban, ahol a nézeteltérések játszmába torkollnak. Ennek elkerüléséért tartózkodjunk az adok-kapok sárdobálós kommunikációtól! Nem kell taktikázni, nem kell egymást hátulról jövő csellel, őszintétlen megnyilvánulással, utalgatásokkal nekünk kedvező irányba terelgetni. Mondjuk ki az érzéseinket! Válaszd az őszinte, nyílt, én-közlést! 

5, Érintsétek meg egymást!
Nem csak a lelki simogatás fontos egy párkapcsolatban, hanem a mindennapos testi érintkezés is. Egy ölelés, puszi, csókok, simogatás, mind hozzátartozik a kapcsolat működtetéséhez. Ha a szexualitás terén nem működik a kapcsolat, akkor az testi vagy lelki problémát jelez. A jól működő párkapcsolat érdekében érdemes foglalkozni ezzel a területtel is. Az elakadt szexuális élet javításáról itt írtam.

Amennyiben önbizalom-növelő, párkapcsolat-javító írások érdekelnek, kattints tovább a blogomra!

Legyen örömteli a napod!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner
a Boldognak lenni és A Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr757402968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása