5 tipp, hogy felpezsdítsd az életed!
2015. június 29. írta: Lane

5 tipp, hogy felpezsdítsd az életed!

jokedvgyakorlat_1.jpgGyakran keresnek meg olyan emberek, akik energiaszintje a minimumon van, elmondásuk szerint semmi nem motiválja őket, és ez a párkapcsolatukra is igaz. Érzik, hogy valami nincs rendben, de nem találják azt a belső mozgatóerőt, ami elvinné őket a fejlődés, a jobb élet világába. Mit lehet ilyenkor tenni? Mit tegyen az, aki boldogan, energikusan szeretne élni?

Amikor valaki szeretne súlyt leadni, akkor köteles szakítani az eddigi életmódjával, legalábbis néhány régi szokást lecserélni és újakat kialakítani. De ha nem tesz semmit, ha a kényelemben marad, nem várható fejlődés, nem várható súlyleadás. Pont így van ez a lelki fejlődéssel, a pesszimista életmódból a pozitív szemlélet kialakításában is. Azzal a különbséggel, hogy a lelki fejlődés során csupa pozitív gondolatokkal, érzésekkel töltöd meg magad és nem jut eszedbe, hogy bármiről is le kellene mondanod. Ellenkezőleg! Még több szeletet vehetsz ki az élet tortájából!

Mit tegyél, ha szeretnéd jól élni az életed? Ha szeretnéd megvalósítani a céljaidat?

Legyél vidám, szexi, céltudatos! 5 tipp, hogy felpörgesd az életkedved!

1, Határozd el, hogy mit szeretnél! Írd le, hogy milyen szeretnél most lenni és milyen öt év múlva.

2, Tudatosítsd magadban, hogy bármit fogsz gondolni ettől a perctől kezdve, az befolyással lesz az életedre. Írd le: Bármire gondolok, az negatív vagy pozitív irányba befolyásolja az életemet, ezért megválogatom a gondolataimat!

3, Lásd magad annak a személynek, aki szeretnél lenni, gondolj magadra úgy, mintha már azt az életet élnéd! Írd le: Ebből élek, így nézek ki, így érzem magam a párkapcsolatomban, ilyen autóval járok, egészséges vagyok! Gondold is el ezeket! A gondolataidban az valósul meg, amit csak akarsz, nem? Akkor ez ellen se legyen kifogásod, hiszen pozitív dolgokra, eseményekre gondolni mindenkinek szabad! Gyermekként teljes természetességgel bújtunk egyik pillanatban a kalauz, másik percben az állatorvos bőrébe és gyártottuk a vonatjegyeket, recepteket! Úgy jártunk, beszéltünk, mint azok, akik szerettünk volna lenni. Hívd elő ezt a képességedet most is!

4,Kezdd el beépíteni az életedbe azokat a cselekvéseket, amit akkor tennél, ha már elérted volna a kitűzött céljaidat, ha már olyan lennél, mint az az ember, aki lenni akarsz! Írj egy naplóbejegyzést abból az időből, amikor a vágyott életmódot folytatod! Játssz el bátran a gondolatokkal, érzésekkel! 

5, Minden napodat kezdd pozitívan! Elalvás előtt és ébredés után arra gondolj, amilyen napot szeretnél magadnak! Este: Jól és pihentetően alszom.  Reggel pedig: Csodás ez a nap és remekül érzem magam! Reggel olvass inspiráló, felemelő írásokat! Ezért is hoztuk létre a Facebook oldalunkon a reggeli napi életöröm programot. Kezdésnek megfelelő, és még fejeld meg egy pörgős zenével is!

+1 tipp: Hívd elő a pozitív érzéseket a párkapcsolatodban is! Legyél vidám, ha a társaddal vagy! Lásd és érezd magad ellenállhatatlannak a párkapcsolatodban, cselekedj úgy, mint a kapcsolatotok elején! Nevessetek, viccelődjetek és tervezzetek közösen!

Most úgy érzed, hogy a te túl aggódó életmódodba ez nem fér bele? A válaszom, hogy egyszerre csak egyfélét tudsz gondolni. Ha az aggódás helyett pozitív feladatokra, a stressz oldására figyelsz, akkor abba az irányba változik az életed. Legyél türelmes magadhoz és menni fog!

További életöröm-növelő, párkapcsolat-javító módszerért kattints a blogra!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni (gyakorlati életmódkönyv) és a Két férfi között (naplóregény) szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr37582110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása