Útmutató a belső béke megéléséhez
2015. szeptember 03. írta: Lane

Útmutató a belső béke megéléséhez

lelkibeketippek_1.jpgA hozzám forduló kliensek egyben biztos megegyeznek: nem érzik magukat jól, nincsenek a helyükön. mindez többféle módon ölt testet az életükben: Megjelenik a párkapcsolati konfliktusban, a munkahelyi nehézségekben, az önértékelés csökkenésében, rendezetlen viszonyaikban, betegségben.

Miért nem úgy élünk, ahogy szeretnénk?

Ha rosszul érezzük magunkat, ha nem találjuk a helyünket a világban, ha gyötörnek a negatív gondolataink, a félelmeink, a kétségeink, akkor nem vagyunk azok, amiknek teremtődtünk, amiért létezünk. Nem követjük a szívünk, a lelkünk útját, nem éljük az élet könnyedségét, hanem mindenféle korlátozó hiedelmekre építve másokhoz viszonyítjuk magunkat. Eltértünk attól a szeretetteljes lelkiállapottól, amilyennel születtünk. Nem a bennünk élő csoda a mércénk, a kívánt cél, hanem az, hogy olyanok legyünk, amivel mások tetszését, egyetértését, beleegyezését kiváltjuk. Csak hogy egy idő után az önfeladás reflektorként világít a szemünkbe azért, hogy visszatérhessünk arra a békés útra, amit kijelöltünk a lelkünk legmélyén számunkra.

Nehéz a régi gondolatmenetünket megváltoztatni, s utána erőfeszítés kell ahhoz is, hogy mindez a cselekedeteinkben is megnyilvánuljon, de megéri. Megéri a negatív gondolatspirált pozitívra cserélni.

Hogyan lehet közelebb kerülni a vágyott élethelyzethez? Például ezekkel a gyakorlatokkal:

1, Ahányszor negatív gondolatmeneten kapod magad, cseréld pozitívra! Ha van állandóan visszatérő, félelemmel eltöltő gondolatod, akkor írd le azokat és cseréld le írásban pont az ellenkezőjére. Ne csak kimondd, hanem írd is őket egymás mellé, majd húzd át a negatívat. Csak a pozitív gondolat legyen kivetülve a papírra.

2, Ha beszélsz valamiről, ha agyalsz valamin, akkor kérdezd meg magadtól: ez az, amit meg szeretnék élni? Így szeretném, hogy történjen? Ha a válaszod: nem, akkor máris térj le arról a vonalról! Tegyél fel egy másik kérdést: mit szeretnék megtapasztalni, hogy szeretném, hogy történjenek a dolgaim? S fesd magad elé, fogalmazd meg azt, amit szeretnél megélni, amivel elégedett lennél.  

3, Meditálj, csendesedj le minden nap! Szánj rá időt magadnak, hogy olyan gondolatokkal lehess, amik életörömöt biztosítanak a számodra. Gondolatban vágj le minden olyan terhet magadról, aminek cipelése gátol, hogy előre juss. Minden olyat, amin már nem tudsz változtatni, ami nem rajtad múlik. Érezd, hogy ragyognak a sejtjeid a megkönnyebbüléstől!

4, Hagyd abba a másokhoz történő hasonlítgatást! Egyedi vagy. Saját élettörténettel, saját vágyakkal, tapasztalásokkal, mint ahogyan mindenki más is. Nem vagy sem jobb, sem rosszabb másoknál. Nem máshoz mérten kell jól lenned, nem külső visszajelzésekből kell összeraknod magad, hanem abból a tisztaságból kell építkezned, ami benned van. Csak belül találod meg, amit keresel.

5, Ne akarj irányítani másokat, mert úgysem tudod megtenni! És minden, amit elvársz másoktól, de  nem teljesül, az frusztrálni fog. Negatív gondolatokat szül. És minden negatív gondolattal egyre távolabb kerülsz attól az élethelyzettől, amit meg akarsz tapasztalni.

Tudom, hogy mindenki képes arra, hogy a belső békét megélje.  Segítsd magad odafigyeléssel, törődéssel, szeretettel!

Kívánom, hogy olyan életet élj, amilyet álmodsz magadnak!

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni című életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr997757606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása