10 tipp, hogy ne hangoljon le a zűrzavaros világ
2015. szeptember 13. írta: Lane

10 tipp, hogy ne hangoljon le a zűrzavaros világ

meditation_by_the_lake.jpgIgen, a világ zűrzavaros és nagyrészt kiszámíthatatlan, de a bizonytalanságból fakadó félelmed akkor is megmarad, ha bezárkózol, pesszimistán sodródsz a jelenben. Vannak olyan politikai döntések, munkahelyi, családi történések,  melyeken nem tudsz változtatni, nem tudod befolyásolni őket, de vannak dolgok, amiket már most megtehetsz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Egyszer élsz! Legalább addig érezd jól magad, amíg lehet.

Szeresd azt, aki vagy! Ha magadat képes vagy a fejlesztendő területekkel, a régi döntések következményével együtt szeretni és elfogadni, akkor mások irányában is elfogadóvá válsz. Ez nem csak nekik jó, hanem neked is, hiszen nem hadakozol folyamatosan, és így képes leszel a fejlődésedre koncentrálni.

Azzal foglalkozz, amin képes vagy változtatni! Ami idegesít, de semmi befolyásod nincs az ügyre, azt engedd el, mert a méltatlankodás, a félelem, a düh csak meggátol abban, hogy a jelenben tudj élni.

Adj másoknak! Ezzel megéled a nagylelkűséget, segítőkészséget, az empatikus hozzáállást, a gazdagérzést és valóban hasznára is leszel a másiknak. Ha nincs sok pénzed, akkor adj egy keveset annak, aki nálad szegényebb (hidd el, hogy sok ilyen ember van)! A másnak adott segítséget mindig visszakapod, tehát olyan, mintha magadnak segítenél.(és az is)

Fordulj úgy a családod, a barátaid felé, mintha ma látnád őket utoljára. Biztos vagyok benne, hogy találsz pár percet, hogy felhívd őket, beszélj velük vagy írj nekik pár kedves sort.             

Engedd magad feltöltődni! Értem én, hogy rohanó világ és túlóra, meg még a háztartás is, de kell, hogy találj magadnak minimum 10 percet, amikor csak te vagy a középpontban. Amikor csak a te örömérzeted számít. Hogy mivel tudnád ezt elérni? Légy kreatív!

Élj szenvedéllyel! Ez magában foglal mindent, amit nagy hévvel, vágytól vezérelve végezhetsz! Ölelj, nevess, szeress, egyél, mozogj! Hidd el, attól, hogy a negatív körülményeid miatt szomorkodsz, vagy elfojtod az érzelmeidet még nem lesz jobb Neked.  Sőt!

Legyél bizakodó és hittel teli! Tudom, hogy a mélyponton nem könnyű hinni abban, hogy eljön a elemelkedés pillanata, de mégis ez a legjobb hozzáállás. Bízz magadban, a  jó sorsodban, vagy az Istenedben -  ahogy neked kényelmes, de a legnehezebb időszakban se felejtsd el, hogy magadra mindig számíthatsz. (S ezt igyekezz nem megcáfolni!)

Tartsd be a szavad! Mindent válts be, amit magadnak vagy másnak ígértél! Ez jót tesz az önbecsülésednek, hiteles emberré válsz.

Bocsáss meg! Ha neheztelsz a régmúlt sérelmei miatt magadra, vagy másra, akkor mindaddig nem tudsz boldogan élni, amíg fájó sebként tekintesz a múltra. Ami volt, megtörtént. Senki nem vitatja el, hogy fájdalmas élmények értek. De ne vidd tovább! Nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, de a jelenben boldog lehetsz. Dönts úgy!

Csökkentsd a negatív tartalmú írások, hírek, kommentek olvasását! Vagyis inkább szüntesd is meg (ha lehet). Egyszerűen azért, mert a boldog élethez nincs arra szükség, hogy félelmet keltő, gyűlölködő tartalommal töltsd meg a fejed és a szíved.

Kívánom, hogy olyan életet élj, amilyet álmodsz magadnak!

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni című életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

                           

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr827784618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása