Így turbózd fel a szexuális életedet!
2015. szeptember 25. írta: Lane

Így turbózd fel a szexuális életedet!

szeretovagyhazastars_1.jpgA kapcsolat indulásakor általában semmi nem kerül erőfeszítésbe. A randit készülődés, csinosítás előzi meg és mindkét fél a legjobb énjét engedi érvényesülni. Leegyszerűsítve: a férfi kinyitja az autó ajtaját, rózsát visz a hölgynek, a nő sminkel, csábosan mosolyog és ringatja a csípőjét. Órákon át beszélgetnek, ismerkednek, érdeklődnek. A simogatáskor remegni kezd a láb, és az együttműködés az ágyban is folytatódik. A szeretkezések száma gyakori, a minősége rendkívüli. Mindenki boldog.

Eltelnek az évek. Házasság jön, gyerekek születnek. Az egyik fél dolgozik, a másik babázik. A férj törődésre, tiszteletre vágyik, a nő elismerésre és babusgatásra. A mindennapi rutin során sérelmeket kezdenek gyűjtögetni. Eleinte felróják egymásnak, később már azt sem teszik. Minek…  A szeretkezések száma ritkul, a minősége romlik.

Ám, ha ez a pár úgy dönt, hogy egymással szeretnék leélni az életüket, és a barátkozáson kívül újra férfinek és nőnek szeretnék érezni egymás társaságában magukat, akkor odafigyeléssel, törődéssel, kezdeményezéssel és kreativitással visszaszerezhetik az egykoron lobogó szenvedélyt a házasságukba. Az elmaradozó intim percek sosem okozói egy kapcsolat szétesésének. Az már következmény.

Gyakran kérdezem a házaspároktól, hogy az intimitás mennyire van jelen az életükben.

 - A szex az működik köztünk- kapom a választ.

- Jól működik? Mindketten feltöltődtök lelkileg tőle? Ha visszagondoltok másnap, akkor remegni kezd a térdetek? Érzitek a felszabaduló, áramló energiát? Bizsereg a gerinced, ha hozzád ér a társad? Megcirógatod, ha elhaladsz mellette? 

 - Ó, hát már ahhoz régóta együtt vagyunk – válaszolja a nő.

Tehát nem igazán.

Általában a tartós párkapcsolatban élők számára az idő előre haladtával a szeretkezések száma egyre csökken, pedig a szexuális élet jól működtetése élettanilag is fontos mindkét fél számára. (Jótékony hatása van az izmokra, a hormontermelésre, növeli a magabiztosságot, oldja a stresszt)

Mit tegyél, hogy újra jó legyen a szex a házastársaddal?

1, Tudatosítsd magadban, hogy ez az együttlét csodás lesz és mindketten nagyon fogjátok élvezni!

2, Légy ápolt! Sportolj, étkezz egészségesen!

3, Lásd a társad és magadat is vonzónak!

4, Ne csak az ágyjelenetre koncentrálj! Az intim együttlét már a nap folyamán szóban, kedveskedéssel, szívességgel is kezdődhet! Nem pornófilm forgatáson vagytok.

5, Légy őszinte! Mondd el a társadnak, hogy mit és hogyan szeretnél, mi esik jól neked!

6, Ne csak saját magadra gondolj! Figyeld a társad reakcióit! Attól, hogy összeházasodtatok, még nem jelenti azt, hogy szexuálisan is birtokolhatod. Érd el, hogy akarjon téged!

7, Dicsérd, bíztasd a partneredet! Tedd magabiztossá!

8, Játsszatok szerepjátékokat, térjetek el a megszokott, hagyományos menetrendtől!

9, Az érintéseknél jusson eszedbe, hogy a melletted fekvő ember a társad! Aki mellett voksoltál, akivel le akarod élni az életedet! Ő az, akit szeretsz és tisztelsz. Ha egyikőtök mindig nagyon fáradt, akkor segítsétek őt, vegyetek le terhet a válláról, hogy ráhangolódhasson az együttlétre!

10, Az együttlét után se felejtsd el a partnered tudtára adni, hogy milyen kellemes élményben volt részed!

 

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr267823422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása