10 tipp, hogy megváltoztasd a világot magad körül
2016. február 11. írta: Lane

10 tipp, hogy megváltoztasd a világot magad körül

parkapcsolatitanacsok_2.jpgGyakran hallom panaszként, hogy bár nincs igazán oka a búbánatosságnak, de mégsem kerek a világ. Egy kicsit körülnéztem, hogy milyen családokat látok magam körül. Bizony, nagy részében nincs megújulás. Vannak a jól megszokott programok és berögződések, ami mentén haladnak a mindennapok. Általában az egyik, de leginkább mindkét fél kesereg az élet kellemetlenségein, nem elégedettek azzal, ami van, várják, hogy túléljék a napot, aztán kezdődjön már a következő, hogy a jól megszokott keretek között tapasztalhassanak mindent. A szomszéd hangoskodik, a sógor semmirekellő, a gyerek neveletlen, és amúgy sem jó semmi sem, hiszen hol a gondoskodó állam, vagy a beígért fizetésemelés. 

Nehéz kiszakadni egy ilyen spirálból, de nem lehetetlen. Sőt, a módszer egyszerű, ám figyelmet és energiaráfordítást igényel.  Gyakran félnek az emberek a változástól, mert bizonytalan, és mint minden, ami nem biztos, magában hordozza a kellemetlenség lehetőségét.

  • Mi van, ha leszólnak az új stílusomért? 
  • Mi lesz, ha nem válik be a tervem?
  • Mi történik, ha megváltoztatom a tetteimet a párkapcsolatomban?
  • Mit csinálok, ha a páromnak nem tetszik az új hobbim?

 

Igen. Ha változtatsz az eddigieken, lesz, akinek nem tetszik majd. De az nem rólad szól. Mindenki a saját életéért felelős.Ha a hosszú hajat csak a férjed kívánsága miatt viseled, de te szívesen változtatnál, tedd meg! Ha a feleséged kívánsága miatt van két munkahelyed, és nagyon elfáradtál, változtass! Ha szeretnél egy új szakmát tanulni, jelentkezz az iskolába! Nem lehet boldogan élni, ha minden tettünket mérlegre tesszük, hogy vajon a párunknak, a szüleinknek, a munkatársainknak tetszeni fog-e. 

Viszont a félelem helyett szabad választani a szeretetet, a kreativitást, a bátorságot, a hitet. Hogy élhetem az életem úgy, ahogy szeretném. És ha emiatt fel kell vállalni a gondolataidat, és ki kell állnod magadért, akkor tedd meg! Önmagunkat képviselni nem csak ordítva és veszekedve lehet. Csodálatosan meg lehet beszélni a dolgokat, ha őszinte, lényegre törő és nem személyeskedő a kommunikáció. 

Hogyan változtasd meg magad körül a világot?

1, Fogadd el, hogy a változás kulcsa benned van és nem rajtad kívül.

2, Miután elfogadtad, döntsd el, hogy teszel a változásért.

3, Miután eldöntötted, készíts tervet, hogy mi a célod, és azt milyen részenként fogod megvalósítani. Írd is le, nehogy elfújja a szél a szavaidat!

4, Ha nem sikerül a célmeghatározás, akkor is indulj el valamerre, majd megtalálod, amit keresel.

5, Kezdd el figyelni a reakcióidat! Hogyan reagálsz a számodra kellemetlen témákra, mi az, amiből a félelmed miatt kifarolsz. Jegyzetelj!

6, Készíts tervet, hogy a régi szokásaidat milyen új szokásokra fogod lecserélni!  Írd le részletesen, hogy melyik viselkedési formát, mi fogja felváltani!

7, Légy kedves másokhoz és önmagadhoz! Ne mondogasd a tükör előtt, hogy de kövér vagy, vagy hogy milyen csúnya az arcod, semmiképp ne hangoztasd, hogy szerencsétlennek tartod magad! Ha mindenáron címkézni akarsz, akkor dicsérj!

8, Tegyél jót másokkal! Az emberek, akik napi egy jó cselekedetet tesznek másokért, azok boldogabbak, jobb egészségi állapotnak örvendenek, kiterjedt a baráti kapcsolatuk, hasznosabbnak tartják magukat!

9, Hagyd a negatív médiahírek olvasgatását! Megvannak nélküled is! Tudd a világról, amit tudnod kell, de unalmadban, vagy más pozitív elfoglaltság helyett ne ezzel töltsd az idődet!

10, Keress példaképet magadnak! Tanulj attól, akire felnézel, aki hiteles számodra és építsd be a jó gyakorlatokat, a kellemes gondolatokat a mindennapjaidba!

Nem az a kiegyensúlyozott élet titka, hogy nincs megoldandó feladat, hanem az, hogy a feladatok megoldására törekszik az ember. Rugalmasan, bizakodva, hittel.

Sok-sok ember változtatta meg a világát és a világot azzal, hogy a pozitív, kellemes gondolatok mellett voksolt. 

A boldog életed kulcsa nálad van.  Ne félj használni!

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című életmódkönyv
és a Két férfi között című naplóregény szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr308381166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása