10 lépés, ami segít, hogy boldog párkapcsolatban éljünk
2016. április 18. írta: Lane

10 lépés, ami segít, hogy boldog párkapcsolatban éljünk

florence-1076151_1280.jpgA párkapcsolatban ért sérelmek képesek éveken, évtizedeken, és akár egy új párkapcsolaton át kísérni bennünket, ha nem fordítjuk le magunknak olyan tapasztalássá, amely segítségünkre lehet a további napokat tekintve.

Aki egyszer megégeti magát, azaz, visszaéltek a bizalmával, csalódás érte a páros élet során, az óvatosabb lesz, kevésbé nyílik meg a másik előtt. A múltból hozott csalódás megtépázza az önbizalmát, a támogató kötődés kialakítását. Viszont így nehéz társra találni, s ha megtaláltuk, meg is tartani.

Ha szeretnénk a napjainkat megosztani valakivel, akkor jó, ha a blokkoló félelmeinket kreatív kíváncsisággá tudjuk formálni. Bízva abban, hogy tanulva a múltbéli tapasztalásunkból, képesek vagyunk kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatot működtetni.

Mit tehetünk, hogy boldog párkapcsolatban éljünk?

  1. Fogalmazzuk meg, hogy miért akarunk társat magunknak.
  2. Legyünk biztosak abban, hogy nem azért kell mellénk valaki, hogy tőle várjuk a boldogságunkat. Ennél jobb cél a közös fejlődés, a feltétel nélküli szeretet áramoltatásának megélése.
  3. Vizsgáljuk meg, hogy a kapcsolatunkban mi volt a mi mulasztásunk, mit kell fejlesztenünk magunkban, hogy ne ugyanúgy éljük meg a mindennapokat, és tegyünk is a változásunkért.
  4. Mielőtt felújítjuk a régi kapcsolatunkat, építsük fel az önbizalmunkat, tanuljuk meg újra szeretni önmagunkat.
  5. Bocsássunk meg a társunknak és önmagunknak is. Hiszen bármit is tett vagy tettünk, abban a helyzetben az akkori legjobb tudásunk szerint jártunk el.
  6. A szeretetteljes jelent megélve fókuszáljunk arra, hogy mit szeretnénk megtapasztalni a kapcsolatunkban. Adjunk hálát azért, ami jó számunkra és dacmentesen, az igazságunk igazolása nélkül segítsük a kapcsolat fejlődését.
  7. Kommunikáljunk támogatóan, pozitívan, és ne vádaskodóan!
  8. Ismerjük el a párunk pozitív tulajdonságait, és mondjuk is el neki, hogy mi mindent értékelünk benne. Akarjuk megismerni őt, vegyük figyelembe a kívánságait.
  9. Ne arra koncentráljunk, hogy a párunk miben nem felel meg az elvárásunknak, hanem arra, hogy mi mindenben segít bennünket.
  10. Ne a szomszéd/barát/ismert ember házassága, párkapcsolata alapján határozzuk meg a mi kapcsolatunkat. Törekedjünk arra, hogy az életünk során felmerült kérdésekben a mindkettőnk számára leginkább előnyös megoldásokat válasszuk.

+1 tipp: Ismerd meg a társad szeretetnyelvét, hogy tudd, miből érzi szeretve magát. Így könnyebb lesz boldogan működtetni a kapcsolatot.

 

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb. Használd jó dolgokra a gondolataidat!

További önbizalom - növelő, párkapcsolat - javító írásért kattints a blogra! 

A következő párkapcsolat-javító életöröm tréningről ITT lehet olvasni.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm programok,
Boldognak Lenni Könyvek szerzője
(Összhangban lenni, Boldognak lenni, Két férfi között)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr898635444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása