A boldogtalanság 10 oka - kerüld el!
2016. május 26. írta: Lane

A boldogtalanság 10 oka - kerüld el!

hazassagitanacs.jpgNoha a körülményeink gyakran összekuszálódnak és nem találjuk a kényelmes saját útirányunkat, azért kijelenthetjük, hogy boldognak lenni egyszerű. Most adódhat a kérdés, hogy miként lehet boldog, akinek anyagi, párkapcsolati vagy egészségi problémája van. Hogyan lehet boldog az, akit megbántottak, akivel igazságtalanság történt, akit nagyon idegesítenek a munkatársai?

Egy ismerősöm azt mondta, ha boldog akarok lenni, akkor legyek. Ennyi. Örüljek a napfénynek, az egészségi állapotomnak, a férjemnek, a gyerekeimnek, annak, hogy élnek még a szüleim, hogy ma is kimehettem a természetbe, hogy van lehetőségem éjszaka aludni…stb. Rengeteg olyan dolog van, amiért hálás lehetek és vagyok is. Napjainkban mindenki dönthet arról, hogy mit akar tanulni, milyen munkát akar végezni, ki legyen a házastársa, szüljön – e gyereket. Szabadon élünk.  Ez azt hiszem, önmagában is elégedettségre adhat okot.

Összeállítottam egy listát arról, hogy mi minden gátolja, hogy boldogok legyünk:

  1. múlton rágódás
  2. jövőtől szorongás
  3. a megszokott rosszhoz ragaszkodás
  4. egészségtelen életmód
  5. más fejével gondolkodás
  6. igazságharc folytatása
  7. pesszimizmus
  8. konfliktusok, sérelmek őrzése
  9. önsajnálat
  10. megfelelési kényszer

Valamelyik pont a Te viselkedésedre is jellemző?

Ha igen, és szeretnéd megtapasztalni az elégedett, örömteli életet, kezdd el lecserélni a régi szokásaidat, a régi programjaidat újakra, melyek elégedettséget hozhatnak számodra. Lásd meg a jelen csodáit! A honlapomon található írások segítségedre lesznek.

Ma vagy hátralévő éltedben a legfiatalabb! Kezdj el boldogan élni! Szurkolok Neked.

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm programok,
az  Boldognak Lenni könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr718748780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása