Unalmas a párkapcsolatod? Így pezsdítsd fel!
2016. június 22. írta: Lane

Unalmas a párkapcsolatod? Így pezsdítsd fel!


kissing-1149918_1280.jpgAzt mondják, hogy a tartós párkapcsolatban élők egy idő után átveszik egymás szokásait, annyira szeretik egymást, olyan egységben vannak, ami miatt hasonlóan kezdenek el viselkedni. Minden megszokottá és kiszámíthatóvá válik.

De vajon tényleg a tökéletes egység az, ami ezt életre hívja és gondozza? Mi van akkor, ha ez a könnyebb út ahhoz, hogy konfliktust kerüljünk, hogy gondolatainkat elrejthessük, hogy védve és kímélve önmagunkat, párunk bizonyos viselkedésére vakok maradjunk?

A kapcsolat elején mindenki tudja alapból hozni a legszebb, legizgalmasabb, legérdeklődőbb énjét. De mi van akkor, ha már annyira birtokoljuk a másikat, hogy nem marad hely és távolság köztünk az érdeklődésnek? Ha már mindent tudunk, ami számunkra fontos, és arra pedig nem figyelünk, ami bennünket nem érdekel?

Innen számítom az igazi párkapcsolati munkát. Amikor már tudatosságot kell vinni a dologba, hogy jól tudjon működni, amikor már csak úgy nem hullik az ölünkbe a Jackpot.

Vannak, akik ezt nem így érzékelik, akik elvárják a társuktól, hogy hagyjon fel az addigi életstílusával, hagyjon el bizonyos „nem tetsző” szokásokat, akár a párjuknak a barátaival töltött időt is a közös minőségi időtöltés rovására írják. Pedig egy feltöltődött, szabadságukban meghagyott, biztonságos távolságra lévő társak tudják a legjobban pörgetni, pezsegtetni a párkapcsolatot.

Mit lehet tenni, hogy felpezsdüljön a párkapcsolat?

1, Nézz a párodra pozitív szemüvegen keresztül! Keresd a vonzó férfit/nőt benne és ne a hibáira koncentrálj!

2, Szervezz magadnak önálló programot, és engedd a párodat is, hogy olykor külön utakon járjon! (de nem ér féltékenykedve nekiesni, ha hazaér)

3, Időről időre vedd elő, hogy miért szerettél bele a párodba! Ha mélyen meglapulva, de ma is benne (és benned) van…

4, Gondolj magadra szexuálisan vonzó emberként, és a társadra is így tekints! Add tudtára testbeszéddel és/vagy szavakkal, hogy szereted és kívánod őt!

5, Mutasd ki a háládat mindenért, amivel kedveskedik neked! (Még akkor is, ha te jobban, gyorsabban, precízebben végezted volna…)

6, Szervezzetek külső randevút! Beszéljétek meg, hogy mikor és hol fogtok találkozni, legyen álnevetek és történetetek arra, hogy kik is vagytok! Indulhat a hódítás! Ez nagyon izgalmas tud lenni.

7, A férfiak szeretnek elragadtatva lenni a nőies ruhákat, hajakat, csípőmozgást illetően. A nők pedig szeretik, ha a férfi előzékeny, romantikus, védelmező. Nyűgözd le a párod!

Ha unalmasnak találod a kapcsolatodat, ne várj arra, hogy a párod hozza a pezsgést, hanem tegyél érte! Ne érezd méltatlannak, hogy te teszed meg a kezdőlépést, hiszen a te vágyad, hogy örömteli, izgalmas esemény legyen a párkapcsolatod.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm programok,
Boldognak Lenni Könyvek szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr678831016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása