Egy angyal hangját hallottam - bemutatkoznak a szereplők
2017. február 23. írta: Lane

Egy angyal hangját hallottam - bemutatkoznak a szereplők

3dkonyv.jpgA könyv egy fiatal nő utazását dolgozza fel. Karen kísérőként dolgozott, míg férjhez nem ment az egyik gazdag ügyfeléhez. Az életmódja ezek után sem változott meg, ám egy új szerelem elindította őt egy számára addig ismeretlen úton: kizárólagosságra, figyelemre, törődésre és szeretetre vágyott.

A történet első fordulópontja egy baleset, mely következtében Karen kómába esik. Életútja immáron egy belső utazásként folytatódik tovább. Elkeseredett állapotából, a halál iránti vágyakozásából egy hang zökkenti ki, amely elvezeti őt egy izgalmas, számára eddig ismeretlen világba.

Kórházi ágya körül – habár nem tudják biztosan, hogy Karen hallja-e őket – mindeközben zajlik az élet, és fény derül egy jelentős családi titokra is. Karen barangolása eleinte egy érzelmi hullámvasút. Olyan világot fedez fel, ahonnan egy idő után már nem biztos, hogy vissza akar fordulni az eddigi életébe, ám egyszer csak útelágazáshoz ér: felébred vagy meghal.

A főszereplő dilemmájának, a kirajzolódó megoldásnak, a szereplők hozzáállásának köszönhetően a történet fordulatos, és cseppet sem szokványos. A létezés értelmét feszegetve pedig elgondolkodhat az olvasó azon, hogy vajon mi a célja a születés és a halál közötti időszakban jelentkező megérzéseknek, döntéseknek és eseményeknek

Akik olvasták a kéziratot, mindannyian megegyeztek abban, hogy ez egy különleges romantikus történet. Különlegességét az adja meg, hogy nem egy dimenzióban játszódik, mégis jól követhető, és bele tudja élni magát az olvasó Karen kalandjába. 

Tovább a könyvhöz--->

Az alábbi kérdések vetődhetnek fel a történet olvasása közben:

  • Hogyan bukkanhatunk rá az életcélunkra?
  • Hogyan kapcsolódnak az emberek egymáshoz az életünkben?
  • Vannak-e véletlenek?
  • Hogyan fordíthatjuk hasznunkra a kellemetlen történéseket?
  • Miért hasznos a megbocsátás?
  • Hova vezet az önvád, és mit nyerünk, ha sikerül megbocsátani magunknak?
  • Megtalálhatja-e valaki a belső békét, ha morális szabályokat szegett a múltjában?

 Bővebben a könyvről itt lehet olvasni: 

Egy angyal hangját hallottam

Most szeretném a szereplőket bemutatni nektek:


A HANG

ahang.jpgLehet, hogy Karen jobbik énje? Egy angyal? Valaki az univerzumból? A gyógyszerek hatásának köszönhető a jelenléte?
Egy biztos: segítségével Karen megtalálja az életcélját, felszabadul a sérelmek hatása alól, magyarázatot kap a körülményeire, felismeri az élet törvényszerűségeit.
A beszélgetések során megtanulja a legfontosabbat: nyugalomban, belső békével haladni az életútján.

"Szeretlek és tudom, hogy menni fog. Bármikor elakadsz, segíteni foglak. Nem mindig lesz sétagalopp, vagy romantikus, rózsaszirmokkal szórt út. Azt sem mondom, hogy könnyektől és erőfeszítésektől mentes lesz, de ez a te igazi utad. Lehetőséged van békésen haladni a nehézségeid ellenére is, és az út végén elégedetten nézel majd vissza, hogy de jó volt ezt így megélni! Tudom, hogy képes vagy megbocsátani. Képes vagy tiszta szívedből, önzetlenül szeretni. Magadat és másokat is."

 

 

EGON

egon1.jpgFiatal, helyes, szenvedélyes és könnyen elvarázsolja azt az egyetlen nőt, akitől illene távol tartania magát. A baleset felszínre hozza az igazi énjét, melyet sem ő, sem a környezete nem fogad zökkenőmentesen.

"Nehéz ellenállni a világ legszebb nőjének. Mindaddig akarom őt, amíg teljesen nem lesz az enyém. Megállapodnék én szívesen, ha tudnám, hogy önmagam maradhatok, és a nő is izgalmas marad számomra az életem végéig. Karen balesete ráébresztett arra, hogy mit is várok az élettől."

 

 

 STEVE


steve1.jpg

Sármos, gazdag férfi, aki mindig csinos nők társaságában látható. Szeret bulizni és piszkos üzleteket kötni. Magánéletébe kevés embernek enged betekintést, a feleségét inkább trófeának, mint sem társnak tekinti,ám életvitele nem marad következmény nélkül. Egy idő után nehéz eldönteni, hogy ki a megbántó és ki a megbántott…
"Ne kérdezz, ne akarj irányítani! Amíg teszed, amit mondok, teszem, ami jó neked."

 

karen.jpg

Negyvenes éveiben járó nő. Nagyon fiatalon elköltözött a szüleitől, és feleségül ment az első férfihez, aki egy kicsit is gondoskodóan bánt vele. Lobbanékony típus, a nehézségeiért a gyermekkorát, vagy a férjét okolja. A feltételezett boldogságért nem riad meg attól sem, hogy veszélyes helyzetekbe sodorja magát. Szoros kapcsolatot ápol húgával, a könnyen lelkesedő Kathyvel.

"Sokkal több vagyok, mint egy test. Nem a súlyom, az egészségi állapotom, vagy a megtermelt anyagi javam vagyok. Még a múltam sem jellemzi az igazi énemet. Számomra sokáig a külsőségek számítottak. Luxusban, kényelemben szerettem élni, még akkor is, ha másokat és önmagamat kellett utálnom ezért. A hatalmat tartottam az egyetlen igaz erőnek, az élet igazgatójának. Most már tudom: mindenkinek szerepe van az életemben. Talán tudat alatt mindig is a veszélyes helyzeteket kerestem, hogy legyen lehetőségem visszatalálni az igazi énemhez, hiszen csak a sötétben vagyok képes érzékelni a fényt. Csak a bajban voltam képes meglátni a saját csodálatosságomat, az élet szerethető értelmét." 

 

Tovább a könyvhöz--->

 

Illusztráció: pixabay

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4412284651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása