5 lépés az újrakezdéshez
2017. március 16. írta: Lane

5 lépés az újrakezdéshez

Van, hogy az élet összekuszálja a szálakat, és csak azt vesszük észre, hogy minden napunk fullasztó, nyomasztó, és egyáltalán nem látszódik, hogy hol lesz a vége a rossz szériának. Éppen ezért abban sem vagyunk biztosak, hogy lesz-e vége, és valóban eljön-e egy könnyedebb, vidámabb időszak.

Az biztos, hogy az életben nincs olyan időszak, amikor nincsenek feladatok. Valami mindig lesz. Már csak abból fakadóan is, hogy az életünkben mindent működtetnünk kell. Önmagától nem működnek a kapcsolataink, a munkánk, a hobbink, szóval semmi sem történik velünk anélkül, hogy valamit mi ne tennénk hozzá.

Amikor összecsaptak a fejünk felett a hullámok, akkor nem mindig könnyű előremutató gondolatokra fókuszálni, viszont e nélkül nehéz lesz talpra állni, és újratervezni az életünket.  Az alábbi módszer abban segít, hogy ha épp megakadtál az élethelyzetedben, akkor önmagadat átsegítsd ezen az időszakon, és újult erővel indulj az álmaid megvalósításában. Ne egy érkezési pontra koncentrálj, hanem arra, hogy benne legyél kíváncsian, bátran, örömmel a folyamatban.

Az életünkben minden egy folyamat része, és így nincs kezdete, vagy vége. Minden pillanatban teremtünk valamit. Negatív következményt, ha nem tudunk elszakadni a hiány felnagyításától, vagy pozitív eredményt, ha arra fókuszálunk, arra keresünk megoldást, ami a vágyott élethelyzetbe visz bennünket.

ujrakezdestippek.jpg

Hogyan álljak talpra és kezdjem újra az életemet?

Akár elbocsátottak a munkahelyről, akár lezárult egy kapcsolatunk, érdemes szem előtt tartanunk, hogy mindig van választásunk a továbbiak tekintetében. Mindig.

1, Tudd, hogy ez a mostani helyzet is csak átmeneti. Ahol fény, ott árnyék is van, tehát ha most nehéz is, biztosan van helye és ideje a könnyedebb időszaknak is.

2, A pozitív hozzáállás a jó barátod az újrakezdésben.  Ha szeretnénk részt venni az életünk irányításában, akkor a pesszimista megmozdulásokat el kell felejteni. Minden engem támogat, minden értem történik – ez egy jobb hozzáállás.

3, Add a testednek, lelkednek, amit igényel, ami felszabadítja, feltölti! Legyen csendes és aktív időszak is a napodban, amikor átmozgatod a testedet, és feltöltöd a lelkedet.

4, Köteleződj el a céloddal! Nyilván ennek feltétele, hogy legyen egy kép, egy cél, amit szeretnél elérni, és ne engedd, hogy eltántorítsanak az utadról mások a véleményükkel.

5, Ápold a kapcsolataidat! Járj társaságba, kiállításra, színházba, koncertre, hobbi klubba! A kutatások szerint, akik rendszeresen járnak társaságba vidámabbak és optimistábbak. És ennek köszönhetően egészségesebbek is, mint azok, akik otthon begubózva várják, hogy valami egészen más történjen velük, mint ami eddig volt.

Ha úgy érzed, szívesen kitűznél célt magad elé, amiért érdemesnek találod a reggeli ébredést, de nem érzed elég erősnek magad, akkor olvass önsegítő könyvet, beszélgess olyan pozitív beállítottságú emberekkel, akik már szintén kihúzták magukat a mély gödörből, és támogatni tudnak téged abban, hogy ne add fel az új élet reményét.

 Laskai Nelli
életöröm tréner (UC Berkeley), házassági tanácsadó
A Boldognak lenni című gyakorlati életmódkönyv szerzője 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4412342339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása