Elkeseredtél? Így hangold fel magad!
2017. november 24. írta: Lane

Elkeseredtél? Így hangold fel magad!

Tudom pontosan, hogy milyen nehéz megtenni az első lépéseket a hangulatunk emeléséért. Amikor a legnagyobb őrületben ellenkezek azzal a gondolattal, hogy kiszálljak a mókuskerékből, és olyat tegyek, ami emeli az életöröm-szintemet, meglepődöm magamon. Nem azt kértem, hogy robotoljak reggeltől estig, hanem csak azt, hogy válasszak olyan gondolatot, olyan cselekvést, ami valóban feltölt. Ilyen nagy kérés ez? Az mindig segít, ha tudatosan kihúzom magam az áldozatszerepből, és arra fordítom az energiát, hogy a saját életem kovácsa legyek.  Néha nagyot kell lökni magunkon, de megéri!

pexels-photo-546162.jpeg

Azért vagyok levert, mert…

Foghatjuk a rosszkedvünket a téli, borongós időjárásra, a gazdasági helyzetre, a munkakörülményeinkre, vagy bármire, ami épp elégedetlenséget szül bennünk, de ha nem vagyunk igazán komoly és változtathatatlanul rossz helyzetben, akkor érdemes megnézni, hogy mit tehetünk azért, hogy a hangulatunk emelkedjen.

A Berkeley Egyetem boldogságot kutató professzorainak javaslata, hogy oszlassuk el azt a tévhitet, hogy a körülményeink miatt vagyunk lehangoltak. Szélsőséges esetben jellemző csak, hogy a jelenünk valóban annyira rossz, mint amilyennek gondoljuk, megéljük.

Ha viszont arról van szó, hogy a múltban történteken rágódunk, vagy a jövőben várható eseményeken szorongunk, akkor van rá mód, hogy kimozdítsuk magunkat a mélabúból. Hiszen a jelen pillanatot megélhetjük optimistán vagy pesszimistán. A választás rajtunk áll. 

(Még több segítség hozzá-->)

Mit tegyek, hogy felhangoljam magam?

Több megoldást is javasolnak, ezek egyike a

1, meditáció – meditálj! Ha nem is vagy otthon a témában, kapcsolj be egy instrumentális zenét, és engedd szabadon a bosszantó vagy lehangoló gondolataidat. Helyettesítsd őket olyanok víziókkal, amelyeket szeretnél is megtapasztalni.

2, mozgás – engem nagyon idegesít, amikor a kedvem a pincében van, és valaki azt javasolja, hogy menjek mozogni. Egyetlen porcikám sem kíván olyankor mást, mint a fekvést, és önsajnálatot, amivel nincs is semmi baj, ám ha úgy gondoljuk, szívesen kimozdulnánk belőle, akkor tényleg segít a séta, egy kis kocogás, de egy kiadós takarítás is.

3, értékeink felsorolása – nem az ingóságokra gondolok, hanem üljünk le egy papírral, tollal és írjuk össze, hogy milyen eredményeinkre, tulajdonságainkra gondolunk hálával, vagy pozitívan, büszkeséggel.

4, hála – ez rendkívül fontos momentum a napban. A hála segít, hogy még több jót vegyünk észre az életünkben. És örülni tudjunk az adott pillanatnak.

5, zene – a zenehallgatás, a tánc vérpezsdítően hat, és ahogyan a professzorok mondják, ha mozog a test, megmozdul a lélek is.

6, jótékonykodj – ez nem csak másnak jó, hanem neked is.

Ha eleget pihentünk már, és mozdulni szeretnénk, de önerőből nem megy, akkor, kérjük meg egy barátunkat, hogy jöjjön és bátorítson bennünket, vagy nézzünk egy filmet, ami erőt ad nekünk.

Nem baj, ha elveszítjük a jókedv fonalát, és az sem, ha csak feküdni és plafont bámulni van kedvünk. Azonban, ha szeretnénk a földi életünk idejét alaposan kihasználni, és nem elvesztegetni, akkor a jelen az egyetlen pillanat, amelyben cselekedhetünk. Csak mi tudjuk megvonni a vállunkat és azt mondani mindenre, ami nyomaszt, hogy na és? a Nap felkel reggel is, bármi történt velünk.

Játsszunk el azzal a gondolattal, hogy milyen jó is, amikor rájövünk, hogy az ideális napunkat éljük!

Milyen érzés lenne, ha a kívánt munkakörben dolgoznál?
Ha megtehetnéd, amit akarsz, és nem kellene, amit nem akarsz?
Ha olyan ruhákban jársz, amilyenben szépnek látod magad?
Milyen érzés annyit nevetni egy nap, hogy már fáj a hasad tőle?
Milyen érzés úgy lefeküdni, hogy miután becsukod a szemed, hálát adsz, amiért ilyen jól sikerült?

Képzeld el! És most úgy olvasd végig ezt a blokkot, hogy mondatonként képzeld bele magad! A végét ne azzal zárd, hogy de jó lenne, de úgysem lesz meg, csak arra a jó érzésre figyelj, ami megjelenik benned. A többit bízd az Univerzumra…

Kellemes felhangolódást kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr813363949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása