Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

Hogyan legyünk újra szenvedélyesek a házasságban?

Amikor elkezdődik egy párkapcsolat, magától értetődőek a simogatások, ölelések, az intim pillanatok megteremtése. De mi történik egy idő után a felekkel, ami hatására a szexuális élet hanyatlani kezd, és megritkulnak az összebújások, vagy épp a mennyiség marad, de a minőség egyre hanyatlik?

pexels-photo-234881.jpeg

A választ mindenki tudja, aki ebben a cipőben jár. Olívia és Berci története inspiráló lehet mások számára.

A nő romantikát keres, a férfi stresszoldást

Olívia: Nem tudom, honnan veszi, hogy nekem mindig van kedvem vele szexelni, csak mert este van, és elaludtak a gyerekek. Igazából ez az utolsó, ami nekem este 10-kor eszembe jut. Persze, régen nem így volt. Alig vártam, hogy végre bebújjunk az ágyba és kényeztessük egymást. Pezsgett a levegő körülöttünk, újabbnál újabb formációkat próbáltunk ki. Minden jó volt. De aztán lassan valami megmérgezte ezt a szenvedélyt, és az eltűnt. Ma már nem kívánom az érintését. Talán, ha belekezdünk, akkor egy idő után nekem is jó lesz, de én nem kezdeményezek, nekem nem ér annyit.

Berci: Rengeteg visszautasítást kaptam, ami a férfiúi hiúságomat igencsak rombolta. Elegem lett belőle. Csak azt nem értem, ha ennyire nem akar velem lefeküdni, akkor miért a feleségem még? Miért nem válik el tőlem? Ha velem van, akkor meg miért nem engedi, hogy hozzányúljak? Persze, én se vagyok fából, nekem is jól esne egy kis stresszoldó szex, ha már van feleségem, akivel ezt bármikor megtehetnénk, és nem kellene szeretőt tartani, hogy le tudjak engedni a stresszes munka után.  Mindent megteszek a család megélhetéséért. Ennyi sem jár nekem?

Olívia: Ez a legnagyobb bajom, hogy éppen ez érződik minden közeledésben, hogy legyen egy stresszoldó együttlét. Ez engem nem hat meg, hogy azért feküdjek le vele, hogy neki jobb legyen. Hol ebben a romantikus érzelem?

Berci: Ki beszél itt romantikáról? Az már rég elveszett, amikor megláttam, hogy milyen is vagy valójában. Veszekedsz a szemét leviteléért, vagy ha nem vagyok szerinted rendesen felöltözve egy összejövetelre, vagy mert égve marad a lámpa. De miért ezek a fontosak? Ahelyett, hogy összebújnánk, ami mindkettőnk számára előnyös.

Mi hozná vissza a romantikát Olívia életébe, hogy erotikus vágytól vezérelve akarjon a férjével szerelmeskedni? Hogyan gondolhat Berci a szeretkezésre, mint az egyesülés, a szerelem, az elköteleződés kifejezésére?

A szeretkezés, a szexuális együttlétre hangolódás a tartós kapcsolatokban leggyakrabban nem a lehetőség előtti percben kezdődik. Az erotikát, az intimitást a hétköznapokban is fenn kell tartani, hogy amikor lehetőség érkezik, mindketten vágyakozzanak arra az élményre, amit egymásnak adni tudnak, amiből képesek feltöltődni, érezni az összetartozást, az elismerést, a szeretetet.

Mi gátolja ezt?

Amikor például

 • összecsúsznak a szerepek, és a feleség a férj anyja szerepét igyekszik betölteni választva, vagy ráosztott gondoskodó szerepként
 • a nő az anyaság gondoskodó, éber, felelősségvállalása mellett nem tudja a "női energiáit" működtetni, megélni
 • a feleket nem a közös kielégülés vágya hajtja
 • a felek elveszítik az önértékelésüket
 • a felek nem tudják a bennük felgyülemlett mindennapi stresszt levezetni
 • a sérelmek kezeletlen sebként véreznek a felekben nap mint nap
 • a férfi magányos, a feleség nem érzékeli őt
 • a nő magányos, a férj nem érzékeli őt
 • alárendelt szerep alakul ki, és nem partnerként gondolnak egymásra (pl.: elnyomó-elnyomott, kiszolgáló-kiszolgált…)

A szenvedély visszahozható, hogyha

 • rendbe teszik a felek az önmagukhoz és a másikhoz kapcsolódó gondolataikat,
 • megismerik a működésüket, vágyaikat,
 • megtanulnak úgy kommunikálni, hogy pontosan értsék egymást a mindennapokban,
 • igazodnak egymás szeretetnyelvéhez,
 • valóban tesznek a közös cél megvalósításának érdekében,
 • elismerik és tisztelik egymást.
 • És természetesen akkor, ha határozottan döntenek arról, hogy egymással akarnak élni, és mindezért hajlandóak vállalni a változást, a cselekvést, a tenni akarást.

Az automatikus programjainkat le lehet cserélni, a kommunikációt meg lehet tanulni, a tiszteletteljes jelenlétre rá lehet érezni. Csak rajtunk múlik, hogy megkeressük-e a segítséget hozzá.

 

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner,
a Boldognak Lenni párkapcsolat-javító, önbizalom-erősítő könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

http://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4613585681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (66) boldognak lenni könyv (108) boldogság (44) boldogság könyv (90) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (51) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (77) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (120) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (35) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (98) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (113) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (24) házassági tanácsadó (169) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (32) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (74) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (83) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (47) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (114) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (164) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő