Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

10 dolog, ami miatt biztosan elveszíted a társadat

Könnyen lehet, hogy az emberek nem szeretik olvasni azt, hogy mit ne tegyenek. Talán azért, mert akkor egy újabb tiltást élnek meg, és a korlátokból már éppen eléggé elegük van.  Azonban mégis szükségét érzem, hogy arról is írjak, mik gátolják azt, hogy az párok békében és szeretetben éljenek együtt.

suit-couple-blue-shoes.jpg

Mivel sokan nem szeretnek hosszú cikkeket olvasni, és nincs is idejük arra, hogy a munkahelyükön percekig bogarásszák a lényeget, vagy esetleg adatforgalmukat használják fel tömegközlekedési eszközön zötyögve, így röviden 10 pontba szedem azokat a szokásokat, gondolatokat, melyek eltávolítanak két embert egymástól, és a válás szélére sodorják a kapcsolatukat.

  1. Az elköteleződés elfelejtése. Ahogy a nehézségek megérkeznek, hajalmosak az emberek elfelejteni, hogy valaha ígéretet tettek MAGUKNAK, hogy a választott társuknak, aki akkor remek partinak tűnt, hűséges partnerük lesz. A hűség itt értelmezhető az elköteleződés iránti hűségnek is.
  2. Játszmázás. Úgy beszélnek, olyat mondanak, amitől a másik majd várhatóan rosszul érzi magát. A fő cél, hogy megnyerjenek sok kis csatát, és ettől hatalmasabbnak tűnjenek a társuknál, és ez a fals, kiharcolt hatalom segít majd enyhíteni a hiány fájdalmait, a változtatás iránti motiválatlanság tüneteit.
  3. Igazságharc. A boldogtalan párkapcsolatban a felek nem a megoldást keresik, nem az a szempont a döntéseknél és megnyilvánulásoknál, hogy mi az, ami a megoldást adja, hanem az, hogy a saját igazuk kimondva és elismerve legyen. Ez a kapcsolat halálához vezet.
  4. A mástól kapott jó érzésekre várnak. Ahelyett, hogy megtanulnák, hogyan kell boldogan élve beteljesíteni az egyéni életcélt, a saját életutat, a párkapcsolati elköteleződés mellett, arra várnak, hogy jöjjön valaki, aki megmenti őket, míg ők továbbra is a passzivitásban sajnálják magukat.
  5. Beletörődnek a szexmentes kapcsolatba. Frusztráltak lesznek, és értéktelennek érzik magukat, amit könnyen orvosol majd egy-két kedves szóval a munkatárs, a szomszéd, vagy bárki más, aki szintén a szexuális beteljesedésre áhítozik.
  6. Feláldozzák magukat a másikért. Noha, ezt önként vállalják, előbb-utóbb a hiányérzet miatt felhánytorgatják, és a társukat hibáztatják, amiért elfordultak a barátaiktól, és a hobbijuktól
  7. Partnerség helyett alá-fölérendelt viszonyt alakítanak ki. Attól függően, hogy kinek éppen mi kell a biztonság megéléséhez. Viszont házasságban, tartós kapcsolatban élni boldogan, azt jól működtetni, csak partneri viszonyban fogják tudni.
  8. Nem őrzik, nem vigyázzák a bizalmat. A sérelmek fájdalma, az önértékelési problémák sok embert titkolózásra, árulásra bíztatnak. Nem adnak kizárólagosságot a társuknak, nem őszinték hozzájuk, nem akarják, hogy rálátásuk legyen az életükre, vagy kibeszélik őt, hogy közösen utálkozzanak a barátokkal, barátnőkkel.
  9. Féltékenységgel tartják fogva a társat. Gyakran azzal magyarázzák, hogy így vigyáznak a kapcsolatra, mert ha nem lenne gyanakvó és féltékeny, akkor a társ félrelépne. Valóban visszatarthatunk így valakit? Erősíti a kapcsolatot a nyomozás és a fenyegetés?
  10. Nem törődnek az önfejlesztéssel. Automatikus programjaink alapján működünk. Amit láttunk a szüleinktől, tanultunk a tanárainktól, barátainktól, azok lesznek a megoldó kulcsaink. Csakhogy ezek nem mindig passzolnak a folyamatosan változó élethelyzetünkhöz, illetve a személyiségünkhöz, ezért érdemes megismerni önmagunk működését, majd megtalálni azokat a változtatásokat, melyek azt segítik, hogy sikeresen oldhassuk meg a feladatainkat, a ránk szabott megoldásokkal. Ehhez az Építed vagy rombolsz? című könyvemben írtam módszereket.

+1. A világból nagyon kis szeletet látunk. A látásmódunk sokszor csak a felszín kapargatására elég, ezért fontos, hogy megtanuljunk mögé látni a dolgoknak, megtanuljuk felismerni az ok-okozat kapcsolódásokat, tanuljunk meg célravezetően kommunikálni,  működésbe hozni a bátorságunkat ott is, ahol félelmetesnek érzékeljük a helyzetünket. Nem csak az eldobás, kilépés, vagy az elfordulás létezik. A javítás lehetősége mindenki számára nyitott.

 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak!

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner, szerző

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr3113648232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (66) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (90) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (82) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (125) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (35) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (103) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (174) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (33) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (76) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (83) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (47) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (116) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (168) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő