10 gondolat, ami visszafog a boldogságtól
2018. február 12. írta: Lane

10 gondolat, ami visszafog a boldogságtól

Eléggé megoszlanak a vélemények arról, hogy mi a boldogság. Mindenki másként értékeli és érzékeli, abban azért megegyeznek, hogy aki boldog, az jól érzi magát a bőrében, könnyebben oldja meg a feladatait, jobb a kapcsolatának minősége.

pexels-photo-747964.jpeg

Mik azok a tényezők, amik visszafognak attól, hogy boldog legyél a házasságodban, vagy hogy megvalósítsd azt, amire születtél?

A jó párkapcsolat hiánya

Mindenkinek ismerős az a szituáció, amikor valakinek semmi nem jó az életében. Legalábbis így érzi, így értékeli a körülötte és a benne zajló történéseket. A szerelme nem fordít rá nagy figyelmet, vagy nincs is olyan párkapcsolata, amelyben egy megbízható társ várná őt haza munka után, érdeklődne a hogyléte felől, segítene neki, ha beteg.

Az életcél hiánya

Aki nem a megfelelő társra vágyik, hanem a saját fontosságát keresi a világban, azok számára szörnyű a felismerés, hogy az idő telik rajtuk, még sincs semmi olyan, amit fel tudnának mutatni, hogy milyen nyomot hagynak a világban úgy, hogy tehetségüket, adottságukat megélhették, és szárnyalhattak volna a hétköznapokban.

 

Gondolatok, melyek gátolják a kiteljesedett élet megélését:

1, Nem tudok semmit sem adni a világnak, amitől bárki élete is jobbá válhat.

2, Nem érdemlem meg, hogy szeressenek, mert sokszor hibáztam.

3, Nekem nincs választásom ebben a helyzetben.

4, Nem rajtam múlik, hogy kitörök-e ebből a hangulatból.

5, Öreg vagyok én már a változtatáshoz.

6, Fogadja el a párom, hogy ilyen vagyok, és kész.

7, Nehogy már én kezdeményezzek bármit is, amikor én szenvedek!

8, Nem érdemli meg, hogy felnézzek rá.

9, Az élet csak néhány kiváltságosnak jön be. A többiek, mint én is, csak szívnak.

10, Senki sem változik meg. Én sem tudtam.

 

A szárnyalást adó gondolatokról, módszerekről, a félt élethelyzet elkerülésére szolgáló technikákról az Építed vagy rombolsz? című könyvemben írtam.

Mindenki tud változni, aki akar. Minden helyzetben találhatok valami számomra kedvezőt, ha mást nem is, de azt biztosan megláthatom, hogy legközelebb mit nem szeretnék, hogy megtörténjen, és kidolgozhatom az elkerülési stratégiámat.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
A boldog életet segítő életmódkönyvek szerzője