Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

Az otthoni közöny, és a szex-blokk feloldása

A tartós párkapcsolatokban, házasságokban élő emberek gyakran arról számolnak be, hogy az idő elteltével kevésbé tevékenyek a hálószobában. Nem elég erős a vonzalom ahhoz, hogy minden mást félretéve szeretettel, vágyakozással forduljanak egymás felé.

pexels-photo-218679.jpeg

Sokszor azt hiszik, hogy az eltelt idő teszi ezt velük. Túl régóta vannak együtt, és ez öli meg a vágyat.  Tapasztalatom és az ügyfelek elbeszélései azt támasztják alá, hogy nem pusztán az időfaktor játszik ebben szerepet, hanem a felböffenő sérelmek, amelyeket begyűjtöttek a másiktól, és az a hiány, ami a rosszul működtetett kapcsolatból, a csorbult önértékelésből fakad, és elforduláshoz vezet. Megjelenhet az irigység, a harag, de akár a közömbösség is.)

Hiányzik a szeretet és a hála megélése. És erre a hiányra figyelés nem egymás felé fordítja a feleket, hanem elégtételt, igazságot akarnak gyógyírként, és a jogosságot kihirdetve várnak arra, hogy a társuk elcsábítsa, kényeztesse őket, lobbantsa lángra a tüzet. Azonban, sajnos legtöbbször ilyenkor a másik fél is hiányban él, így nem tudja megadni, feltölteni a társának a szükségleteit. Senki nem ad, és egy idő után senki nem kér, és elfelejtik, hogy nem csak a másik fél feladata, hogy bennük vágyat ébresszen, hanem ők maguk is tehetnek azért, hogy ez a szikra bennük megjelenjen, pillangók verdessenek a gyomrukban.

Mit lehet tenni, hogy újra vonzódjanak a felek egymás számára?

Nézzünk egy rövid listát:

 • rendbe tenni az önbizalmat, magabiztosságot, önértékelést
 • sérelmek feldolgozása, megbocsátás
 • félretenni az elvárásokat, és figyelni arra, ami most jól működik
 • használni a szeretetnyelveket
 • elismerni egymás eredményeit, cselekedeteit, személyiségében meglátni a szerethetőt
 • dicsérni a partner kinézetét, biztatni, hogy nyitottá váljon
 • helyesen, játszma nélkül kommunikálni egymással
 • a szülői – partneri szerepek határait megjelölni
 • érdeklődést felkeltő cselekvéseket beiktatni a mindennapokba (kiöltözni, ápoltnak lenni, kedvesen közelíteni, mosolygósnak, vidámnak lenni, érdeklődni a társ iránt…)
 • intimitást vinni a hétköznapokba
 • a vágy tárgyává tenni a partnert (Tudatosult benned, hogy akár még ma elveszítheted őt?)
 • a szexről őszintén kommunikálni, nem elvárni a másiktól, hogy gondolatolvasó legyen
 • bátorság a változás megkezdéséhez és új szokások bevezetéséhez (légy aktív, ne várakozz – az élet rövid)
 • szerepjátékok megvalósítása (pl. rendszeres ismerkedős randi, külön érkezve, külső helyszínen)
 • pozitív nosztalgia, fényképnézegetés, emlékek felidézése
 • lezárni külső kapcsolatokat, egérutakat
 • a baráti beszélgetéseken ügyelni arra, hogy negatív színbe ne tüntessük fel a párunkat, ne panaszkodjunk rá, hanem dicsérjük azért, amit tényleg csodálunk, kedvelünk benne

 

Amikor családdá formálódik egy pár, akkor bizony meg kell tanulni összeegyeztetni a szülőséget és a partnerséget, kialakítani a határvonalakat, hogy mikor, melyik szerep az, ami domináns legyen. Erre gyakran emlékeztetni kell magunkat, mert hajlamosak a szülők csak anyaként vagy csak apaként funkcionálni, és ha csak ez a terület van működtetve, akkor a kapcsolat sorvad. És persze vannak gyakorlatok, amelyekkel visszahozható a szenvedély a kapcsolatba, azonban mint mindenre, itt is igaz, hogy könnyebb fényesíteni, ha nem indultunk még el a lejtőn.

Az Összhangban lenni című könyv (e-bookban is) segít a hűtlenség feldolgozásában, önmagunk és a kapcsolatunk feltérképezésében. Feladatlapokat tartalmaz, hogy megismerjük a saját párkapcsolati vágyunkat, mit is keresünk a kapcsolatban, lássuk, hogy mire vágyunk.

Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

Kívánom, hogy mihamarabb testileg-lelkileg kielégítő párkapcsolatban élj! Megérdemled.

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr7513732752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (66) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (90) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (82) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (125) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (35) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (103) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (174) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (33) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (76) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (83) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (47) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (116) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (168) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő