Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

Hova tűnik a csók a házasságból?

Amikor egy férfi és egy nő vonzódik egymás iránt, akkor minden létező alkalmat megragadnak, hogy ajkuk összetapadhasson, és szenvedélyes csókolózásba kezdjenek. A tartós kapcsolatokban azonban ez a kíváncsiság alábbhagy, és csökkenni kezd a csókolózás intenzitása és a gyakorisága is.

pexels-photo-326582_2.jpeg

Mi lehet az oka annak, hogy az egykoron gyomorbizsergető, térd remegtető csók mellőzött eszközévé válik a szeretet kifejezésének?

A kutatások szerint a több mint tíz éve házasságban élő emberek alig 20 %-a csókolózik a házastársával. Azonban a szeretet ilyen jellegű kifejezése számos jó hatással bírna a szervezet számára:

  • megmozgatja az arcizmozgat, tornáztatja azokat
  • csökkenti a stressz szintjét a szervezetben
  • boldogsághormont szabadít fel
  • önbizalmat erősít
  • kifejezi az összetartozás, az elköteleződés döntését

A párkapcsolatot, és azon belül is a csókolózási hajlandóságot kutató professzorok arra a megállapításra jutottak, hogy vélhetően azért marad el a tartós kapcsolatokban az ajkak összetapadása, mert ahogy csökken a társ iránti érdeklődés, úgy növekszik az undor a másik testében, szájában élő baktériumokkal való érintkezés lehetősége miatt.

Házassági tanácsadói munkám során nem hallottam még egyetlen pártól sem, hogy ilyen jellegű undor tartotta volna vissza őket, bár azt meg szokták jegyezni, hogy a hosszú évek alatt csökken a személyes higiéné a kezdeti időszakhoz képest. Inkább azzal magyarázzák a csókolózás elmaradását, hogy már egy idő után – a sérelmek növekedésével - egyre csökken a férfi-női energiák vonzó jelenléte a kapcsolatban, így ez a fajta intimitás elmarad a mindennapokból.

Azonban mégis érdemes ezt a tüzet, az intimitást életben tartani, mert a csók iránti vágy szerepet játszhat az afférok, szerelmi viszonyok létesítésében.  Egy esetleges kísértés megjelenésekor megnehezítheti az ellenállást. Ha úgy érzed, hogy túl sok a sérelem, ami nincs feldolgozva, helyre rakva, akkor nem csak a szakítás az egyetlen választás, hogy esély legyen az intimitás megélésre - valaki mással. Az Összhangban lenni és a Boldognak Lenni könyvekben célzott kapcsolat-javító technikákat, gyakorlatokat találhatnak az olvasók éppen azért, hogy ne a társat cseréljék le, hanem a meglévő kapcsolatot alakíthassák ki a felek olyanra, amelyben mindketten jól érzik magukat. 

További párkapcsolat-javító és önbizalom-növelő írások a BLOGON!

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak Lenni párkapcsolat-javító könyvek szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr8214097039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (66) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (90) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (82) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (125) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (35) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (103) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (174) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (33) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (76) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (83) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (47) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (116) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (168) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő