5 lépés, hogy visszanyerd az életkedved!
2015. március 18. írta: Lane

5 lépés, hogy visszanyerd az életkedved!

megbocsatas_modszer.jpgMindenki életében adódik minimum egyszer egy olyan pillanat, amikor legszívesebben elbújna a világ elől. Amikor úgy érzi, hogy nem fog tudni megbirkózni a rábízott feladatokkal. A főnöke extra adag munkát ad, a házastársa elégedetlenkedik, a gyerekei ráolvassák a hibáit, a szülei pedig keveslik a találkozásokat. Ő maga meg azt sem tudja, honnan hová tart. 

Biztosan ismerős az az érzés, amikor legszívesebben elordítanád magad, hogy állj! és a világ megáll, te pedig kifújod magad, és felszabadulsz egy percre.

Ilyenkor, ebben a mélységben a legnehezebb megtalálni és megőrizni a hitünket, bizalmat szavazni  az életünknek, magunknak és másoknak.  Mert itt pozitívumokat szeretnénk látni, ebben a helyzetben a létrát akarjuk, de azonnal, hogy kimászhassunk a gödör aljából. De a létra nem mindig érkezik könnyen és gyorsan. Főleg akkor késik, ha mástól várjuk, hogy szállítsa nekünk.

Itt van öt tipp és számomra jól bevált gyakorlat, amivel elkezdheted építeni a saját létrádat:

1, Tölts egy kis időt pozitív beállítottságú emberek társaságában! Nem az a lényeg, hogy a klasszikus értelemben vett sikeres embert keresd, azokat, akik gazdagok és semmi problémájuk nincs, hanem olyanokkal legyél, akik bár megélik a mélységet, de nem veszítik el optimizmusukat, vidámságukat, hitüket.

2, Olvass egy lélekemelő könyvet vagy cikket, hallgass meg egy-két motiváló előadást a Youtube csatornán!  Engedd, hogy hassanak rád a szavak, engedd meg magadnak, hogy erőre kapj!

3, Kapcsold be azt a zenét, amire szívesen táncolsz, vagy táncoltál régebben! Csavard fel a hangerőt, állj fel a székedből és táncolj! Kalimpálj, ugrálj, minél szélesebb mozdulatokat végzel, annál jobban megmozdul a tested, és nagyobb az esély, hogy fellobban a belső tűz.

4, Segíts másoknak! Itt nem pénzadományra gondolok, hanem olyan valamire, ami fizikai cselekvést igényel! Vásárolj be a szomszéd néninek, ossz ételt a rászorultaknak, ültess virágokat az óvodai kertbe, de lehet ez bármi, ami a te erőfeszítésed által más örömét szolgálja. Mert ezzel együtt a te elégedettséged is nőni fog.

5, Írd össze az eddigi pozitív eredményeidet, és veregesd meg a vállaidat! Ismerd el az eddigi tevékenységeidet, minden eredményt, amiért megdolgoztál.  Adj hálát mindenedért!

+ 1 tipp: Meditálj! Csendesedj el, és figyelj a belső hangodra.

Mindenkinek van célja, van álma, van tehetsége! Találj rá a tiédre, és építsd be minden napodba!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr137281413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása