Megcsaltam. Mit tegyek?
2015. augusztus 23. írta: Lane

Megcsaltam. Mit tegyek?

csokkentszexualisvagy.jpgA hűtlenséget könnyű megmagyarázni. A hűtlen fél keresett valamit, igénye volt valamire, amit nem keresett/talált meg a házasságán, a kapcsolatán belül. Vágyakozott valamire. Más akart lenni, mint amilyennek a társa tükrében látja önmagát. Mást akart megtapasztalni, mint amit megél a kapcsolatában.

A digitális világunknak köszönhetően nem kell váratlan találkozás ahhoz, hogy valaki viszonyt kezdjen. Néhány kattintás és már össze is áll az új tükör, amiben szexisebbnek, fontosabbnak, szerethetőbbnek látja magát. Hosszú távon nem kifizetődő, ha az ember hazugságokban él. Nem csak az erkölcsi értékrendre gondolok, hanem a titkok, a hazugságok előbb – utóbb káoszt, bűntudatot okoznak.

Az ember elkezd másképp viselkedni a kapcsolatában, mint addig. Vagy túlzottan alárendeli magát a társának, vagy elhúzódik tőle, nehogy megérezze a társa a titok jelenlétét. Ha valaki érzékenyebb, akkor mardosni fogja a bűntudat, felemészti a kétség, hogy vajon jól tette-e, vajon jó ember-e ő még attól, hogy félrelépett. A jelen megélése helyett azon rágódik, hogy mi lesz, ha a jövőben valamikor is kiderül a megcsalás. További bizonytalansági tényező is belép a történetbe, mégpedig, ha ő meg tudta tenni, képes volt rá, időt és módot talált a félrelépésre, akkor benne van a pakliban, hogy a társa is pont így tesz. Gyanakvóvá, féltékennyé válik.

Ha megtörtént a hűtlenség, akkor a hűtlen fél döntési helyzetben találja magát. El kell döntenie, hogy elmondja-e a társának az esetet, illetve azt is el kell döntenie, hogy továbbra is találkozni fog-e a szeretőjével. Mindezek tisztázása után jó, ha megválaszolja magának, hogy mi az, amit keresett, milyen tapasztalást adott neki az a viszony és miként tudja a tapasztalatait beépíteni a házasságának javítása érdekében.

Ha a házassága mellett voksol, és annak újraépítése, javítása lesz a célja, akkor mindenképpen meg kell szakítania a külső kapcsolatát. Nem eltűnni a szerető elől, hanem lezárni azt a viszonyt. Kimondva és nem kimondatlanul.  Ezek után pedig felfedni kielégítetlen igényeit a házastársa előtt, hogy közös stratégiát alakíthassanak ki a kapcsolatuk javulása érdekében. Mindkét fél boldogságáért.

 

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni című életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr337728470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása