Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

Így turbózd fel a szexuális életedet!

szeretovagyhazastars_1.jpgA kapcsolat indulásakor általában semmi nem kerül erőfeszítésbe. A randit készülődés, csinosítás előzi meg és mindkét fél a legjobb énjét engedi érvényesülni. Leegyszerűsítve: a férfi kinyitja az autó ajtaját, rózsát visz a hölgynek, a nő sminkel, csábosan mosolyog és ringatja a csípőjét. Órákon át beszélgetnek, ismerkednek, érdeklődnek. A simogatáskor remegni kezd a láb, és az együttműködés az ágyban is folytatódik. A szeretkezések száma gyakori, a minősége rendkívüli. Mindenki boldog.

Eltelnek az évek. Házasság jön, gyerekek születnek. Az egyik fél dolgozik, a másik babázik. A férj törődésre, tiszteletre vágyik, a nő elismerésre és babusgatásra. A mindennapi rutin során sérelmeket kezdenek gyűjtögetni. Eleinte felróják egymásnak, később már azt sem teszik. Minek…  A szeretkezések száma ritkul, a minősége romlik.

Ám, ha ez a pár úgy dönt, hogy egymással szeretnék leélni az életüket, és a barátkozáson kívül újra férfinek és nőnek szeretnék érezni egymás társaságában magukat, akkor odafigyeléssel, törődéssel, kezdeményezéssel és kreativitással visszaszerezhetik az egykoron lobogó szenvedélyt a házasságukba. Az elmaradozó intim percek sosem okozói egy kapcsolat szétesésének. Az már következmény.

Gyakran kérdezem a házaspároktól, hogy az intimitás mennyire van jelen az életükben.

 - A szex az működik köztünk- kapom a választ.

- Jól működik? Mindketten feltöltődtök lelkileg tőle? Ha visszagondoltok másnap, akkor remegni kezd a térdetek? Érzitek a felszabaduló, áramló energiát? Bizsereg a gerinced, ha hozzád ér a társad? Megcirógatod, ha elhaladsz mellette? 

 - Ó, hát már ahhoz régóta együtt vagyunk – válaszolja a nő.

Tehát nem igazán.

Általában a tartós párkapcsolatban élők számára az idő előre haladtával a szeretkezések száma egyre csökken, pedig a szexuális élet jól működtetése élettanilag is fontos mindkét fél számára. (Jótékony hatása van az izmokra, a hormontermelésre, növeli a magabiztosságot, oldja a stresszt)

Mit tegyél, hogy újra jó legyen a szex a házastársaddal?

1, Tudatosítsd magadban, hogy ez az együttlét csodás lesz és mindketten nagyon fogjátok élvezni!

2, Légy ápolt! Sportolj, étkezz egészségesen!

3, Lásd a társad és magadat is vonzónak!

4, Ne csak az ágyjelenetre koncentrálj! Az intim együttlét már a nap folyamán szóban, kedveskedéssel, szívességgel is kezdődhet! Nem pornófilm forgatáson vagytok.

5, Légy őszinte! Mondd el a társadnak, hogy mit és hogyan szeretnél, mi esik jól neked!

6, Ne csak saját magadra gondolj! Figyeld a társad reakcióit! Attól, hogy összeházasodtatok, még nem jelenti azt, hogy szexuálisan is birtokolhatod. Érd el, hogy akarjon téged!

7, Dicsérd, bíztasd a partneredet! Tedd magabiztossá!

8, Játsszatok szerepjátékokat, térjetek el a megszokott, hagyományos menetrendtől!

9, Az érintéseknél jusson eszedbe, hogy a melletted fekvő ember a társad! Aki mellett voksoltál, akivel le akarod élni az életedet! Ő az, akit szeretsz és tisztelsz. Ha egyikőtök mindig nagyon fáradt, akkor segítsétek őt, vegyetek le terhet a válláról, hogy ráhangolódhasson az együttlétre!

10, Az együttlét után se felejtsd el a partnered tudtára adni, hogy milyen kellemes élményben volt részed!

 

További motiváló, párkapcsolat-javító írásért kattints a blogra!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című életmódkönyv és a Két férfi között című naplóregény szerzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr497823422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő