Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

Nem kívánom a párom. Mit tegyek?

shutterstock_106053920_k.jpgVannak párok, akiknél minden jól megy, kivéve a szexuális együttlétet, és vannak azok a párok, akik életében jóformán csak ez az egy vonal működik.
Számos újságcikk jelent már meg a nők színlelt orgazmusáról, amiből világossá vált, hogy a nők nagy része inkább megjátszik egy kielégülést, minthogy felmérje, elfogadja a vágyait és beszéljen róla a partnerének. Talán attól félnek, hogy megsértik a társukat, talán attól, hogy leértékelést kapnak, kinevetik őket. Az is lehet, hogy önmaguk előtt szégyenkezve nem merik meglátni, hogy mi hozza őket izgalomba.

Egy tartós, szeretetre épülő kapcsolatban, ha nincs jelen a szexuális érintkezés – és a szervi bajt ki lehet zárni – akkor ez egy jelzés, hogy valami nincs rendben. Hiszen, ha egykoron ez a terület is gond nélkül működött, akkor valami előidézte ennek megváltozását, az együttlét minőség és/vagy mennyiség csökkenését.

Ahogy halad a párkapcsolat ideje előre, mindent tudni akarunk a társunkról: mit gondol, miről álmodik, miért nem beszél velünk arról és annyit, ahogy mi azt elképzeljük. Kis idő múlva már a sérelmeinknek köszönhetően azonnal ítélkezünk. Túl nyersnek, túl romantikusnak, túl magának valónak nevezzük. Ha a vágyak mégis szóba jönnek, gyakran előfordul, hogy sérelemként felemlegetik azokat a hálószobán kívül is. Ha valakinek nincs rendben az önértékelése, akkor félreértelmezi a hallottakat és átcsap féltékenységbe, önmaga degradálásába.

Az is előfordul, hogy önálló nő vagy férfi helyett barátként, lakótársként, anyaként, apaként, gyerekként tekintünk magunkra a párunk tükrében, és ez így nem adja azt az egyenrangú partnerséget, azt a bujaságot, azt a hódítási izgalmat, ami kellene a szexuális élethez.  

Sokszor hiányzik a pár életéből a spontaneitás, a rejtélyesség. A párkapcsolati biztonságra törekvés közben ezek elvesznek a mindennapokból. Foggal – körömmel akarjuk kontrollálni, hogy a párunk velünk maradjon, hogy a kikezdhetetlen egység megmaradjon. Meghúzzuk a kapcsolat határait, kimondatlanul is kialakul, hogy mi fér bele és mi nem. Kizárólagosságra vágyunk.  Fantáziánkat sem merjük szabadon engedni, mert szégyelljük, amit gondolunk, lelkiismeret-furdalásunk lesz és félünk, ha kiderül a vágyunk, a társunk megharagszik ránk. Értékünk csökkenni fog.

Ám sokszor pont ez a túlzott kontroll az, ami körön kívül helyezi a szexuális vágyakat.

Mi az oka, ha nem működik otthon a szex?

Több oka is lehet. A kérdés feltételezi, hogy szervi bajról nincsen szó, tehát lelki okokban kutatjuk a választ. Amikor a nő nem kívánja a férfit, akit párjául választott, akkor érdemes önmagát keresni a helyzetben, mielőtt vádaskodni kezdene, vagy egy külső kapcsolatban akarná viszontlátni a nőiségét.

Természetesen nem tér el sokban a dolog akkor sem, ha épp a férfi az, aki nem szeret a feleségével intim közelségbe kerülni.

Van néhány kérdés, ami közelebb vihet a megoldáshoz:

 • Mi változott meg bennem az utóbbi időben?
 • Mit gondolok a páromról? Milyennek látom?
 • Mit gondolok magamról? Milyennek látom magam?
 • Felnézek-e a páromra? Vonzónak tartom-e őt?
 • Milyen érzéseim vannak, ha a páromra gondolok? Neheztelést érzek-e?
 • Neheztelek-e magamra valamiért, amivel szenvedést vagy csalódást okoztam a páromnak?
 • Mi az, amit nem bocsátottam meg a páromnak?
 • Mi az, amit hiányolok a szexuális együttlét során?
 • Miért nem érzem jól magam meztelenül a párom mellett?
 • Mi az a zavaró érzés, ami miatt nem akarom odaadni magam a páromnak?
 • Miért nem beszélek a páromnak a vágyaimról?

Ezek csak gondolatindító kérdések.
A válaszok viszont segítenek pontosabb képet kapni az érzéseinkről, a gondolatainkról és közelebb visznek a megoldáshoz.

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner,
a Kezdj el élni! Életöröm program,
a Boldognak lenni című életmódkönyv
és a Két férfi között című naplóregény szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr388404256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő