Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

10 szokás, amivel közelebb kerülsz a házastársadhoz

love-163690_1280.jpgAz évek rutinja elnyomja a romantikát, és olykor a kedvességet, és megértést is a párkapcsolatok többségében. Egyre jobban telik a sérelmek puttonya, és már elég egy rossz szó, egy határozottabb hangsúly, vagy egy elmulasztott dolog és felrobban az addig laposan tengődő párkapcsolat.

Bármi is történt a múltban, bármilyen sérelmet okozott a társunk, csak rajtunk múlik, hogy miként vagyunk jelen a párkapcsolatunkban. Vannak eltávolító szokások, ezekről ITT írtam, és vannak olyan szokások, melyek közelebb hozzák a feleket egymáshoz.

Az alábbi szokásokat bevezetve és gyakorolva, érezhetővé válik, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozottabb, ritkábbak a konfliktusok és nyugodtabb a légkör.

Mi az, ami közelebb hoz bennünket a párunkhoz?

Például:

1, Együttérzést tanúsítani, ha fájdalma van, ha ideges, ha fél

2, Támogatni a terveit, törekvéseit, tanulását

3, Ha meglátjuk őt, fejezzük ki az örömünket (ne vedd természetesnek, hogy örökre veled marad)

4, Naponta (esetenként) használni ezeket a szavakat: Köszönöm, Bocsánat, Szeretlek, Kérlek

5, Dicsérő szavak, testi érintés, szívesség bőkezű ajándékozása

6, Igényünket pontosan, a saját érzésünkre, gondolatunkra építve kifejezni, ahelyett, hogy a sérelmeket emlegetnénk, vagy vádolnánk őt szüntelenül. (Azt szeretném, hogy … Nekem jólesne, ha… Abból érzem, hogy szeretsz, amikor…)

7, Értő figyelemmel fordulni felé, ha mesél valamit, ha kér tőlünk

8, A családot érintő kérdésekben kikérni a véleményét, közösen dönteni

9, Dicsérni mások előtt

10, Elfogadni és dicsérni a szüleit, családtagjait.

+1, Térj el a megszokottól! Küldj napközben izgalmas üzenetet neki, hogy mennyire szereted, mit adnál neki legszívesebben, vagy beszéljetek meg egy közös ebédet, vacsorát, mintha csak új pár lennétek.

 

Egy párkapcsolatban bőven akadnak helyzetek, amikor a felek megsértik egymást szavaikkal, tetteikkel, mulasztásukkal. Ugyanakkor a választás mindig az övék: haragudni akar, bosszút állni, az igazság elismerését kiharcolni, vagy szeretetteljes légkört teremteni.

A kapcsolatok akkor működnek, ha mindkét felet az mozgatja, hogy mit adhat a párjának, és nem az, hogy mit várhat tőle. Nem arról van szó, hogy mindig fejet kell hajtani a társunk akarata előtt. Arról van szó, hogy a véleményünket kifejezni, a kérésünket előadni szeretettel és tisztelettel is lehet, és úgy is érdemes. 

 

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni!
Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr3510595806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő