Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

10 jel, hogy baj van a párkapcsolatoddal

csokkentszexualisvagy_1.jpgA párkapcsolat is olyan, mint az egészség. Minden nap tenni kell azért, hogy jól működjön.  Mint ahogyan évente ajánlott szűrővizsgálatokra menni az egészségünk megtartása érdekében, éppen úgy fontos a pár működésének évről – évre történő felülvizsgálata is. Ezt sokan nem teszik meg, és bár folyamatosan változik mindkét fél egymás mellett, ezért évek múltán egyszer csak azt veszik észre, hogy nem ismerik igazán egymást, egyre többet beszélnek el egymás mellett, és nem találják azt a közös célt, ami miatt érdemes együtt maradniuk.

Amikor valaki boldogtalan, akkor azt gondolja, hogy egy új párkapcsolat biztosan meghozná a hiányzó pezsgést, kiegyensúlyozottságot, a pozitív közös jövőképet. Csakhogy éppen annyira hozza meg, amennyire izgatottá válunk bármilyen új dolog megtörténésekor, hiszen egy új kapcsolat azért olyan vonzó és ígéretes, mert tele van újdonsággal, meglepetéssel, és sok-sok készülődéssel, találkozásokra történő ráhangolódásra. Képzeljük csak el, hogy mi történne, ha a meglévő párkapcsolatunkba fektetnénk annyi, és olyan minőségű energiát, mint egy újonnan megismert partner esetében!

Gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a jele annak, ha egy kapcsolat nincs működtetve. A velem dolgozó párok beszámolója alapján az alábbi listát állítottam össze:

Kommunikáció

  1. Nem akarok elmesélni semmit a páromnak. Nem érdekel a véleménye, nem vágyom megerősítésre.
  2. Nem kérdezek a társamtól semmit, ha otthon vagyunk. Nem tudom, hogy mit szeret olvasni, kik az új ismerősei, hogy van-e célja az életben. Nem érdekel különösebben, hogy mi történik vele napközben. Nem szólunk kedvesen egymáshoz.

Figyelmesség

  1. Nem tartjuk a jeles napokat, nem köszöntjük fel egymást a születésnapkor. Nem érzem, hogy megérdemli az ajándékozást, vagy a figyelmet. Már akkor görcsbe rándul a gyomrom, ha hazaér.

Intimitás

  1. Nincs közöttünk testi érintés. Nem öleljük, vagy pusziljuk meg egymást. Eltűnt a szex az életünkből, de nem is teszünk erőfeszítést, hogy visszahozzuk.
  2. Hiányzik az erotikus töltet közöttünk, nyoma sincs az intimitásnak. Nincs pezsgés, nincs felcsillanó szem.

Szívesség

  1. Nem akarok jót tenni vele. Nem akarom megcsinálni helyette a feladatait. Nem szólok, ha a szüleinek születésnapjuk van, nem vásárolok helyette. Hiába tudom, hogy mit vár el tőlem, nem teszem meg, mert úgy érzem, ő sem tesz meg mindent értem.

Bizalom

  1. Állandóan féltékeny vagyok. Mindig kutakodok, nyomozok utána. Állandóan azt érzem, hogy nem vagyok elég jó neki.
  2. Kisebbségi érzésem van mellette. Nincs önbizalmam.
  3. Nem bízom abban, hogy a kapcsolatunknak van jövője. Annyira más, mint én, hogy nem hiszem, hogy valaha is ez tudna jól működni.

Külső kapcsolatok

  1. Szeretek másokkal lenni. Szeretem, ha mások udvarolnak nekem. Rendszeresen eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha valaki mással élnék. Előfordul, hogy elfogadom mások közeledését. Van egy szeretőm, akivel mindent megbeszélhetek, akivel lefeküdhetek.

 

 Laskai Nelli
életöröm tréner, házassági tanácsadó
A Boldognak lenni című gyakorlati életmódkönyv szerzője

aholtalalkozhattunk-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr4612307137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő