Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

5 dolog, amit kerülj el, ha boldog akarsz lenni

Sokak számára nem létező élmény a boldogság. Szerintük csak elégedett tud lenni az ember, illetve jókedvű, de a boldogság, mint olyan, nem létezik.

beautiful-2150881_960_720.jpg

Felmérések bizonyítják, hogy vannak olyan tevékenységek, amelyek emelik az ember boldogság-szintjét, ide tartozik a segítőkészség, a jótékonyság, a meditáció, a mindfulness tevékenységek, és vannak olyanok, amelyek rombolják azt, mint például a veszekedés, az igazság hajszolása, az önigazolás keresése, a hiánygondolkodásból fakadó megnyilvánulások.

Ha szeretnénk nyugodtan megélni a mindennapjainkat, a lehetőségeinkhez képest kiegyensúlyozottan élni, békében lenni magunkkal és a párunkkal, akkor érdemes az alábbi dolgokat kiiktatni az életünkből, illetve optimista hozzáállással, tudatosan jelen lenni a helyzetekben.

1, Negatív hírek hallgatása, olvasása. Igen, tudom. Én is hallottam, hogy a tájékozottsághoz szükséges képben lenni az aktuális történésekről, de nem hiszem, hogy minden negatív hírt el kell olvasni, ráadásul naponta többször. Ki szúrt le kit, kinek robbant fel a háza, kit fenyegettek meg…stb. A híradóban nagyon sok olyan hírt hallunk, amelyhez semmi közünk sincs, és még kontrollunk sincs felette, de azért ez a negatív érzés belénk ivódik, és alkalom adtán szorongat bennünket.

2, Panaszkodás. A panaszkodás nagyon veszélyes dolog. Ha hiszel a vonzás törvényében, akkor azért, ha nem, akkor meg azért, mert általa folyamatos negatív hangulatban tartod magad.

3, A múltban vagy a jövőben történő tartózkodás. Aki nem boldog a jelenben, és semmi konkrét oka nincs rá a pillanatban, az vagy a múlt sérelmein rágódik, vagy a jövő bizonytalanságán szorong, miközben elrobog mellette az élet, és nem ad esélyt magának, hogy megélje a jó dolgokat, amik körülveszik őt.

4, Hibáztatás. Ne hibáztass senkit azért, ami veled történt. Igazából magadat sem kell. Mindenki mindig az adott pillanatban fellelhető legjobb tudása szerint jár el. Vállalj felelősséget a tetteidért, így jobban megismered az ok-okozat függvényének a jelenlétét az élet minden területén.

5, Önmagad másokhoz történő hasonlítgatása. Ez végképp olyan dolog, ami lehangolhat, ami azt üzeni neked, hogy nem vagy elég jó. Mindenkinek más az életkezdése, az élettapasztalata, a körülménye, más az aktuális élethelyzete, másképp van összerakva, és más a családi mintája. Hogyan is lehetne összehasonlítani a fejlődésünket olyan valaki eredményével például, aki eleve olyan környezetben nőtt fel, amire mi még csak vágyunk?

Az ember automatikusan cselekszik. A gyerekkorunkban látott minta erősen bevésődik, majd tanulunk a tanárainktól, barátainktól. Fontos, hogy néha felülvizsgáljuk, hogy mit miért teszünk, hogyan oldjuk meg a konfliktusainkat, mit teszünk félelmünkben, hogyan viselkedünk krízis helyzetben.

Ha úgy látjuk, hogy nem visz sikerre a megoldó-készletünk, akkor itt az ideje új módszereket, technikákat, gyakorlatokat elsajátítani.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó

a Boldognak Lenni életmód könyv szerzője (önbizalom, párkapcsolat, kommunikáció, céltervezés)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5412442929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő