Van, ami nem jól működik az életedben? Azt hiszed, hogy nem egyeztél bele?
2018. március 06. írta: Lane

Van, ami nem jól működik az életedben? Azt hiszed, hogy nem egyeztél bele?

Az életben minden ok-okozat összefüggésben van. Nem történik velünk a jelenben semmi olyan, amivel kapcsolatban valaha ne hoztunk volna döntést.

pexels-photo-240039.jpeg

Ha kikapcsolják a telefonomat, annak nem az az oka, hogy szerencsétlen vagyok, hanem az, hogy nem törődtem a befizetéssel. Ha nem volt rá pénzem, akkor pedig nem hoztam azt megelőzően olyan döntéseket, ami által lett volna pénzem a megfelelő időpontra.

Ha most nem elég jó a párkapcsolatom, akkor nem azért van feltétlenül, mert már nem illünk össze, vagy, mert minden kapcsolat megromlik, hanem azért van, mert az elmúlt napok, hetek, hónapok leforgása alatt, az akkori jelenben hoztunk olyan döntéseket, amelyek a távolodást támogatták. Ez lehet a beszélgetés hiánya, az érintés mellőzése, a sértődés, stb. De nem nélkülünk történt!

Gondolj most egy olyan dologra, amivel elégedetlen vagy! Kinek mi az, valakinek a testsúlya, az iskolai végzettsége, a párkapcsolata, az önbizalma, a boldogságérzete, az egészsége…

Mit gondolsz, ki a felelős azért, hogy ez a jelen állapotod? Ha mást okolsz, valami rajtad kívül álló okot nevezel meg, akkor javaslom, hogy bontsd még jobban le az eredményt. Mert a legvégén tuti, hogy megtalálod, hogy neked voltak olyan gondolataid, amelyek olyan cselekvésekre ösztönöztek, amely ezt az eredményt hozták el.

De ne azért vizsgáld meg az elakadásaidat, hogy hibáztasd magad! Az megint negatív eredményt fog hozni. Légy tudatában annak, hogy mi, miért történik az életedben, hogy bele tudj állni, és meg tudd változtatni a hozzá kapcsolódó gondolataidat – a jövőre nézve leginkább. Mert a jelen gondolattal kezdjük az életünk teremtését.

Mindenre engedélyt adsz, ami veled történik, mindenbe beleegyeztél. Ez pont így működik nálam is, és mindenkinél. Ez nem misztikum, csak ok-okozat összefüggés.

Nem segít a házimunkában a tinédzser? Hányszor történt meg, hogy megcsináltad inkább helyette, hogy hamarabb kész legyél, és tökéletes legyen a végeredmény? Hányszor ültél le vele, hogy akár mindig más közelítésből, de megbeszéld vele?

A társad nem értékel eléggé? Legyél őszinte, kérlek! Te mennyire tartod értékesnek magad? Hányszor és hogyan ünnepled magad a sikereidért?

Már öt éve nem volt fizetésemelésed? Mik azok, amiket tettél azért az elmúlt öt évben, ami előmozdítja az előmeneteledet, vagy ad olyan képesítést, hogy olyan új munkahelyed legyen, ahol a neked kedvező fizetést adják?

Tudom, hogy kemény azt hallani, hogy mindaz, amitől szabadulni szeretnénk, ami kényelmetlen, arra valamikor mi valamilyen módon rábólintottunk. Akár lustaságból, akár hitetlenségből, akár önbizalom hiányból.

De úgy látom, hogy minden, ami ma jelen van az életünkben, azért vagy tettünk, vagy mulasztottunk tenni érte. És ami a jó mindebben: MA lehetőségünk van tenni azért, amit szeretnénk megtapasztalni a jövőben.

 

A Boldognak Lenni könyvek, és a személyre szabott tanácsadás segítenek ebben. Keresd az ingyenes letölthető élettervezőt. Kattints ide!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak Lenni könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5513719054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása