Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

5 új szokás a reggeli boldogtalanság ellen

Mi lehet a reggeli boldogtalanságom oka? – kérdezték már meg tőlem többen is, és én magam is feltettem már ezt a kérdést a nehezebben induló napjaimon.

A választ a gondolataimban találtam meg. Mire irányul a figyelmem? Kire irányul a figyelmem? Arra figyelek, ami van, és jó? Vagy arra, ami nincs, és vágyom rá? Ha a vágyaimban élek, társul-e hozzá bizalom és hit? Vagy csak a keserűség? Saját lehetőségeimre figyelek, vagy más viselkedésére?

Miért szomorú az ember már kora reggel? Ez egy izgalmas kérdés, és a válasz sem titkos, hiszen elég lenne csak leírni a belső monológját. Előkapni egy papírt és tollat, és kiírni mindazt, ami a fejében uralkodó gondolatmenetként benne van. Próbáld ki Te is! Meg fogsz lepődni, hogy mennyi negatív, keserű, és bizalomvesztett mondat lesz a papíron.

Azonban van ennél egy még izgalmasabb kérdés: Hogyan lehetek reményteljes, energikus már kora reggel?

Ez már egy előremutató gondolatsor megalkotására ösztönzi az embert. Hiszen a miért csak addig igazán fontos, amíg rájövünk arra, hogy mi mozgat bennünket, és meg tudjuk alkotni hozzá a javító stratégiát. Vannak olyan miértek, melyekre nincs megnyugtató válasz, így ha sokáig futunk körbe-körbe, érdemes megállni, és megvizsgálni, hogy vajon mi lenne az a válasz, ami után tovább tudnánk lépni. Kitől érkezne, mit jelentene? Ha kivitelezhetetlennek tűnik ennek megszerzése, a saját nyugalmunk, békénk, és boldogságunk érdekében…engedjük el…

pexels-photo-576834.jpeg

Tehát, hogyan indulhat boldogan a napunk?

  1. Adjunk hálát azért, ami van. A legalapvetőbb dolgainkért, a tetőért a fejünk felett, a tiszta vízért, a tiszta levegőért, a napsütésért. Az összes szerettünkért, és azért is, hogy vannak, akik szeretnek bennünket.
  2. Mosolyogjunk! Nem jön belülről az érzés hozzá? Nem baj. A kutatók bebizonyították, hogy sokszor a tettetés meghozza az érzést hozzá. Ha ezt a gondolatot nem tudod sajátodnak érezni, akkor idézz fel egy vicces, vagy örömteli eseményt, amitől mosolyogni tudsz. Biztos, hogy van legalább egy!
  3. Képzeljük el, pörgessük végig az optimális mai napunkat! Csak a mai napot kell látnunk, a jövő hetet, évet nem.
  4. Tűzzük ki célul, hogy ma kivel fogunk szándékosan jót tenni, kit, mivel fogunk segíteni. A jótékonyság növeli az életöröm szintet.
  5. Bízzunk a jó sorsunkban, Istenben, önmagunkban, egy jó módszerben (meditáció, jóga) vagy bármiben, ami a belső támaszt, az erőt adja nekünk. Azt, ami által nem érezzük egyedül magunkat, és megerősít bennünket abban, hogy képesek vagyunk a derűs, optimista mai napot megélni.

Legyél kedves a társaddal, a gyerekeiddel, még akkor is, ha a szeretetéhséged miatt inkább csak ki akarnád vívni az elismerésüket, a gondoskodásukat! Magadért teszed, nem azért, hogy ők ne változzanak az irányodban. De a szeretetet csak szeretettel lehet előhívni mindenkiből. 

Nem vagy egyedül. Még akkor sem, ha úgy érzed, a számodra legfontosabb ember nem úgy szeret téged, ahogyan te azt elvárod. Ha hiszed, hogy megismerve önmagad, a boldogságot hozó technikákat, és átírod a nyomasztó szokásaidat olyanokra, melyek feltöltenek téged, akkor nem lesz olyan feladat, mellyel ne birkóznál meg.  Mindig van segítség, mindig fel tudsz állni az ütésekből.

Ha akarsz.

Az Összhangban lenni című könyv (e-bookban is) segít a hűtlenség feldolgozásában, önmagunk és a kapcsolatunk feltérképezésében. Feladatlapokat tartalmaz, hogy megismerjük a saját párkapcsolati vágyunkat, mit is keresünk a kapcsolatban, lássuk, hogy mire vágyunk.

Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

Az Építed vagy rombolsz? könyv pedig azoknak szól, akik nem mernek változtatni azokon a dolgokon, amelyeken tudnának.
Pároknak, akik a megcsalás okozta krízisből szeretnének egymáshoz találni. Szeretőknek, akik nem tudják, hogyan lépjenek ki a viszonyból, vagy válás után új életet szeretnének kezdeni. Döntésképtelennek hiszik magukat, esetleg szeretnék lecserélni gátló szokásaikat. Akik magabiztosak szeretnének lenni. Akik nem tudják, hogyan bocsássanak meg.

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr6913742818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő