Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

5 fontos lépés, hogy újra beleszeress a társadba!

A kapcsolatokban nem mindig él mindenki azonos hőfokon a szerelemben. A nehezebb élethelyzetek, a nehéz feladatok mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a két ember, akik egykoron szerelmesek voltak egymásba, most elhidegülten, kölcsönös érdektelenségbe fulladva élnek egymás mellett. Hibáztatják egymást, személyeskedésbe torkol az elégedetlenség, a boldogtalanságukat a másik embernek tulajdonítják.

suit-couple-blue-shoes_1.jpg

Hogyan lehet így élni? Mit lehet tenni egy ilyen megrekedt, boldogtalan helyzetben?

1, Először is szükség lesz az elköteleződésre, mint alapkőre. Legyen meg a döntés, hogy valóban a társaddal szeretnél együtt élni továbbra is. Ha ezt a cikket olvasod, talán már el is döntötted.

2, Ismerd meg a szeretetnyelvedet, és a társadét is. Az öt szeretetnyelvről, és azok alkalmazásáról a Boldognak Lenni, és az Összhangban lenni könyveimben részletesen írtam. A szeretetnyelvek ismerete és gyakorlása azért fontos, mert így célzottan tudjuk segíteni a közeledési folyamatot. Hiszen, ha tudom, hogy a társam miből érzi szeretve magát, akkor már csak a szándékomon múlik, hogy megteszem-e mindazt, ami feltölti őt, amiből szeretve érzi magát. Írjátok le, hogy ki miből érzi szeretve magát, és adjátok át egymásnak a használati utasítást a boldog kapcsolathoz.

3, A helyzetekben a jót keresem. Azt, hogy mit mutat meg nekem, rólam a helyzet, ami alapján fejlődni tudok, és mi az a pozitív hozam, amivel számolni tudok a történés által.

4, Írd össze a társad jó tulajdonságait. Ez nem azt jelenti, hogy ne lásd meg az árnyoldalát, csak azt jelenti, hogy kezdj el fókuszálni a jó tulajdonságaira a rosszak helyett. Miben ügyes? Milyen lelke van? Miben tud követendő példa lenni mások számára? Mivel segíti a te fejlődésedet? Miért szeretnének bele mások? Mivel kedvezne nekik?

5, Amikor látod a társad, hívd elő magadból a szeretet szándékát. Szándékodban álljon szeretni, csodálni, értékelni őt. Fogadd el, hogy vannak olyan tulajdonságai, melyek kevésbé elfogadhatóak számodra, melyekkel nem tudsz azonosulni. És minden kapcsolat tartogat soha fel nem oldható konfliktusokat is. Nincs olyan kapcsolat, ami csak jó. Amiben nincs semmi, amit valamelyik fél változtatni szeretne. De mindig te választod meg, hogy szeretni vagy haragudni akarsz.

Párkapcsolatban élők gyakran teszik fel a kérdést, hogy vajon azért távolodtak el egymástól, mert nem illenek össze? Valaki mással talán könnyebb lenne?

Minden pár talál a másik emberben olyan valamit, amit nem szeretne, hogy ott legyen. Akár a múltjában, akár a jelenében. Ezért olyan kapcsolatra várni, ami munka nélkül elhozza a teljes boldogságot, időpazarlás. Mindenki kezében ott a lehetőség, hogy olyan kapcsolattá formálják azt, ami most van, hogy abban mindketten, ha családként élnek, akkor annak minden tagja boldognak, elégedettnek és szeretve érezze magát.

 

Örülök, hogy itt jártál. Párkapcsolat-javító, önbizalom-erősítő írásokért kattints a BLOGRA!

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr414085559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő