Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül

Laskai Nelli házassági tanácsadó, párkapcsolati-, életöröm tréner megoldásai

A hűtlenség 3 jellemző oka

Amikor egy kapcsolatban valamelyik fél meghozza a döntést, hogy titokban valaki másnak meztelenedik le (testileg-lelkileg), akkor annak a lépésnek nem ott, a jelenben lesz az oka, hanem azt a múltban kell keresni. A döntés már egy okozat, amihez az odavezető utat a felek már megépítették. Ez azonban nem veszi le a felelősséget a döntéshozóról.

Gyakran kapom meg a kérdést, hogy mit tehet valaki annak érdekében, hogy soha ne csalják meg.
 A jól működtetett, fenntartható kapcsolatnak vannak alapjai, és gyakorlatok, melyekkel naponta építgetik a felek a saját kis közösségüket.

pexels-photo-984918.jpeg

Az alapokról mondhatnánk, hogy az mindenkire egyformán igaz, azonban nem teljesen van így, hiszen minden párkapcsolatnak megvan a saját szabályrendszere, ami a működéshez kell. Ez múlik azon, hogy melyik félnek milyen az értékrendje, mit tart fontosnak a párkapcsolatban, és milyen tulajdonságok, cselekvések azok, melyekkel együtt tud élni, és melyek azok, melyekkel nem tud azonosulni, és folyamatos hiányérzetet tart fenn miatta.

Mariann azért fordult hozzám, hogy segítsek megérteni, mi – miért történt meg a párkapcsolatukban. Majd utána megnéztük azt is, hogy az ok-okozati összefüggések értelmezésében építő jelleggel mi-mit eredményez a kapcsolatban.

Mariann volt a megcsalt fél a házasságban. Gyerekeik vannak, 14 éve együtt él a férjével.  „Olyan jól megvoltunk, nem értem, hogy miért ment más nőhöz.” – kezdte a beszélgetést. A férjével tudtak beszélni az esetről, ami segített a megértésben, azonban egy mély lukat is fúrt Mariann önbizalmába, életkedvébe, elcsúfította a magáról alkotott képet.

Ők esélyt adtak a javításra. Szerették volna helyrehozni azt, ami félrecsúszott az évek folyamán. Azonban ehhez segítségre volt szükségük, mert bár a szándék rendkívül fontos a helyreállítási munkálatokban, de kevés, ha nem ismerik a működtetéshez szükséges információkat magukról, egymásról, a kapcsolatukról, ha nem ismerik fel a programmintát, ami alapján reagálnak a helyzetekben.

Mariann megtudta a férjétől a félrelépés okait. Röviden: nem érezte szeretve magát. Hosszabban pedig túl rossz embernek érezte magát a házasságukban, és a mókuskerék mindennapok miatt szüksége lett a megértésre, a szeretetre, az elismerésre. És a pezsgő, vadító szexuális élményre.

A kialakult jelenséghez vezető utat, a cselekvéseket és mulasztásokat mindketten felismerték, és elismerték. A felismerések ideje alatt sok volt a „nem gondoltam volna, hogy ez ilyen fontos a számára”, „nem mondtam, csak utaltam rá”, és a „én sem kaptam többet, mint amit adtam” magyarázat. Ez Mariannék története.

A legtöbb hűtlenségben felmerül egy hiány a döntést meghozó félben, amelyre nem otthon akarja kialakítani a megoldást, hanem egy „ott és akkor könnyebbnek tűnő” úton igyekszik betölteni a hiányérzetet.

A három ok, melyet legtöbbször neveztek meg azok, akikkel együtt dolgoztam:

1, szexuális élet hanyatlása (ez önértékelési problémához vezetett, amit mással akartak fényesíttetni)

2, Túl sok hibáztatás otthon (ami önértékelési problémához vezetett és vonzódni kezdtek ahhoz a személyhez, aki javítani tudta az magukról alkotott képet)

3, Túl sok gond a magánéletben, a karrierben, és kellett, egy hely, ahol „tiszta lappal” megpihenhet.

 

Gyakran nem az a probléma, hogy a felek között probléma merül fel a mindennapokban, hanem az, ahogyan reagálnak ezekre a nehezebb feladatokra. Sokat javíthat a helyzeten, ha ismerik a saját és a társuk szeretetnyelvét, a helyzetekre adott viselkedési mintákat, és a mögötte meghúzódó szándékot.

 

 Segítség a hűtlenség feldolgozásához: KÖNYVEK, SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS

 

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5814111071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csatlakozz hozzánk!

Ne maradj boldogtalan! Megéri változtatni!

Azonnal bevethető, párkapcsolat és önbizalom-növelő gyakorlatokat találsz a Boldognak Lenni könyvekben. Minden könyvben segítséget találsz ahhoz, hogy megtanuld helyesen kommunikálni a vágyaidat, megértsd a társad viselkedését, megtaláld az életcélod, és haladj előre a megrekedésből. 

Minden könyvünk e-book verzióban is elérhető. Kedvezőbb áron, és gyorsan elérheted az információt, amire szükséged van. 

Nézz szét, olvass bele, és változtasd meg a körülményeidet!

banner.jpg

Legjobb párkapcsolati blog 2017 (Első Találkozás Magazin)

parkapcsolatiblog-boldognaklenni.png

Címkék

21 napos életöröm program (3) álláskeresés (2) békés elválás (2) beszélgetés a házasságban (2) boldognaklennikönyv (5) boldognaklenni gyakorlati kezikonyv (2) boldognak lenni (67) boldognak lenni könyv (109) boldogság (44) boldogság könyv (91) boldogság recept (3) boldogság titka (2) boldogtalan gyermekkor (2) boldog anyaság (3) boldog élet (52) boldog élet tippek (2) boldog gyerek (2) boldog házasság (89) boldog házasság titka (4) boldog nő (6) boldog párkapcsolat (132) boldog párkapcsolat titka (2) célkitűzés (37) elengedés (3) életkedv (2) életkedv visszanyerése (110) életminőség-javító könyv ajándékba (3) életmódváltás (6) életöröm (6) életöröm könyvek (3) életöröm tréning (114) életvezetés (2) életvezetési tanácsok (6) élj a mának (2) félelem ellen (4) félelem leküzdése (5) féltékenység (5) gyász (3) gyász feldolgozása (2) gyermek-szülő kapcsolat (3) gyűlölködés (2) hatékony konfliktuskezelés (6) házasság (25) házassági tanácsadó (178) házassági válság (5) házasságtörés (2) hosszú kapcsolat titka (2) hűtlenség (2) kapcsolat szerelem nélkül (3) karácsony (10) kimondott szó (2) kommunikáció (2) kommunikációs tréning (3) könyvbemutató (2) laskai nelli (36) mediátor (7) megbocsátás (5) megbocsátás technika (5) megcsalás (82) megcsalás elkerülése (2) megcsalás elviselése (3) megcsalás kezelése (2) mindfulness (2) módszer (4) motiváció (85) motivációs szöveg (2) motivációs tréner (2) motiváló könyv (2) önbizalom (119) önbizalom erősítés (3) önismeret (49) önismereti tanfolyam nőknek (2) önmegvalósítás (2) önsegítő könyvek (2) optimizmus (2) összhangban lenni könyv (120) párkapcsolat (4) párkapcsolati könyv (2) párkapcsolati mediátor (2) párkapcsolat javítása (175) pozitív gondolkodás (4) romantikus regény rendelés (2) skype tanácsadás (3) szerelem (5) szerelmi csalódás (2) szerelmi háromszög (2) szexjavító tippek (3) szex a házasságban (2) szex gyerekek után (2) szomorúság ellen (2) szülő gyerek jó viszony (2) tanácsok (5) tippek (5) újrakezdés (2) válás előtt (3) válás jelei (2) Címkefelhő