Hogyan lehetnének boldogabbak a mindennapjaim? Gyakorlatokkal!
2018. szeptember 16. írta: Lane

Hogyan lehetnének boldogabbak a mindennapjaim? Gyakorlatokkal!

A fenti kérdést több ügyfél is felteszi nekem, amit végül visszafordítunk hozzá, hogy ő találja meg azokat a cselekvéseket, szokásokat, hozzáállást, amelyek boldog jelent tudnak számára biztosítani.

Az életünk elején természetes, hogy a szüleink mondják meg, hogy mit tegyünk, és mit ne. Nyilván ez az ő élettapasztalataikon, múltjukon, és a világhoz való hozzáállásukon múlik, hogy milyen légkört teremtenek, milyen szűrőn keresztül láttatják velünk a világot. Gyermekként ez még el is megy, hiszen a nulláról indulva építjük ki a saját élettapasztalatunkat. Azonban gyakori, hogy felnőttkorba lépve is még várakozik az ember, hogy valaki jöjjön és tolja az egészséges életmód, az önmegvalósítás, a szórakozás perceibe. De a felnőtt ember önmagát kell, hogy mozgatni tudja, mert ebben az esetben nem fogja megélni a kiszolgáltatottság, az elnyomottság fojtó érzését. Ehhez viszont javasolt felnőni, és kilépni a gyermeki én szemlélődő, olykor igazságtalannak tűnő, áldozati világából, kilépni a gyermeki gondolkodásmódból, és beépíteni a belátást, felelősségvállalást, döntéshozást a mindennapokba. Ha ez megvan, meg fogjuk találni azt is, hogy mi a saját boldogságunk kulcsa.

pexels-photo-1236678.jpeg

Érdekes és izgalmas kihívás megismerni, hogy mi is tesz bennünket boldoggá

A boldogság nem az, amikor nincs min gondolkozni, amikor nem ér bennünket feladat. Minden élő ember minden nap feladatokat old meg. Ebben semmi extra nincs. Azonban nem mindegy, hogy milyen látásmóddal élünk, milyen hit-, és bizalomrendszert építünk ki magunkban, és miként állunk a feladatunk előtt.

Mindenki megalkothatja a saját listáját, hogy mely tevékenységek teszik őt boldoggá, csak a megfelelő kérdéseket kell feltenni magunknak hozzá. Ha megvan a lista, akkor pedig csak az egyénen áll, hogy beépíti-e a mindennapjaiba azokat.

Napi boldogság gyakorlatok, melyek képesek átállítani bennünket egy pozitívabb életszemléletre, és emelni tudják az életöröm szintünket:

  • Pozitív vizualizáció
  • hálanapló
  • jótékonyság
  • meditáció
  • mindfulness gyakorlatok
  • reggel-este naptervezés
  • zene, tánc
  • motiváló film, könyv, életrajz 

 

További írások a témában ---> 

Sok pár nem mer külső segítséget kérni, szégyellik a történteket. Azonban a barátok olyan tanácsot fognak adni, amivel az érintett fájdalmát csökkenthetik, viszont az igazi fejlődés nem történik meg a fájdalom, a dolgokkal való szembenézés nélkül. 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr6614243701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.