Ezért érintsd inkább a párod, mintsem a telefonodat!
2019. január 31. írta: Lane

Ezért érintsd inkább a párod, mintsem a telefonodat!

Vannak, akik számára az ölelés fontos a biztonságérzet, a szeretet, a bizalom, és az összetartozás megélésének szempontjából. Nem kérdés tehát, hogy miért vágynak oly sokan a rendszeres, összekapcsolódást adó ölelésre.

pexels-photo-1824944.jpeg

Főleg akkor vezet eltávolodáshoz ez a hiány, ha az egyik félnek a testi érintés a szeretetnyelve. Ebben az esetben a testi érintés elmaradása az önértékelés csökkenéséhez vezet. Az ölelkezés elmaradása azt sugallhatja, hogy nem értékes az ember, nem fontos annyira, hogy a társa a közvetlen közelébe hívja, és meg is érintse őt. 

A boldogságot kutató professzorok tesztjei alapján kimutatható, hogy a szívből jövő ölelés hatására

  • csökken a stressz,
  • csökken a vérnyomás,
  • enyhül a szorongásérzet,
  • miközben emelkedik a „boldogság hormon” szintünk
  • megtapasztaljuk a törődést
  • ellazulnak az izmok,
  • erősödik az immunrendszer


Napjainkban az érintést leginkább a kütyük kapják, pedig szakemberek szerint legalább napi 8, de inkább több ölelésre van szüksége valakinek ahhoz, hogy rendben legyen lelkileg, és erősödjön fizikailag is.

Sajnos a házasságokban, ahogy telik az idő, úgy marad el a mindennapos ölelkezés, és ugyancsak kikopik a csókolózás is, noha a kezdetekkor ugyanez a pár órákig képes volt ezen a módon kifejezni érdeklődésüket és szeretetüket a másik iránt.

Hogy miként lehet újra ezt visszahozni a mindennapokba?

Meg kell tanulni vágyni az után, ami már a miénk.

De ez már egy másik bejegyzés lesz.

 

*****

Ha valaki nem akar elválni, és újrakezdeni a párkapcsolat kiépítését és fenntartását egy új személlyel, hanem a meglévő rendszerben kíván eltölteni még 30-40 évet, akkor érdemes most tennie valamit a változásért, hiszen a hátralévő életében most a legfiatalabb. Egy új nézőpontból, új szemlélettel, új célokkal, önmagát és a társát újra megismerve nekivágni a házasság újabb, örömtelibb fejezetének.

 Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsek túl jutni ezen a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, vagy csak rendezni szeretnéd az érzéseidet, életedet), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

 

Örömteli napot kívánok!

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr2014601018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.