7 fontos gondolat, hogy jól szeresd a társad
2019. október 22. írta: Lane

7 fontos gondolat, hogy jól szeresd a társad

Sokféle szeretet létezik, főleg egy párkapcsolaton belül. A szeretetnyelvekről sokat hallhattunk már, de ha Te még nem találkoztál vele, akkor ITT olvashatsz róla, ha ezzel a bejegyzéssel végeztél.

pexels-photo-3089884.jpeg

Tudunk úgy szeretni, hogy a társunk fulladozik a szeretetünkben, és távolságra vágyik, vagy képesek vagyunk odaadó, tiszteletteljes szeretetünkkel mágnesként húzni magunkhoz a társunkat, de az is lehet, hogy olyan messziről szeretünk, hogy jóformán passzivitásba fordulunk.

Már gyermekkorunkban kialakul, hogy miként tudunk kötődni emberekhez, mennyire tudunk bízni a szeretett ember jószándékában, és hogyan tudjuk beleengedni magunkat az érzelmi kötődésbe, mennyire találjuk biztonságosnak a kapcsolódást. A párkapcsolati működésünkben számít, hogy hogyan szerettek bennünket gyermekként, mi történt akkor, ha kifejeztük igényünket, és az is, hogy milyen élmények értek az előző kapcsolatainkban.

Szeretni sokféleképpen lehet, ezért fontos, hogy ismerjük, és fejlesszük magunkat, ismerjük a társunk igényeit, reakcióit, és a (közös) célunkat a kapcsolatban, és hogy képesek legyünk jól szeretni, és jól fogadni a szeretetet. Úgy mutassuk ki szeretetünket a partnerünk felé, ahogy ő igényli, amiből ő érzi szeretve magát, és nem úgy, ahogy a saját igényeink alapján gondoljuk, hogy neki ezzel boldognak kell lennie.

Az alábbi 7 gondolatot olyan pároktól kértem kölcsön, akik harmonikus, hosszan tartó kapcsolatban élnek.

A kérdés, amire válaszoltak: Mikor szereted jól a társad?

1, Ha hagyod, hogy önmaga lehessen, és nem akarod a saját képmásoddá formálni, akkor jól szereted. Az is fontos, hogy ne szakítsd ki a családjából, ne szidd a barátait, csak mert neked nem rokonszenvesek, vagy nem kedvelnek téged.

2, Jól szereted a társadat, ha érzi a szeretetet, megnyugszik melletted, nincs alapvető hiányérzete. Kimutatod az örömöd, ha együtt vagytok, és engeded, hogy megélhesse az érzéseit, jelezze az igényeit.

3, Azt jelenti jól szeretni, hogy a szerelmednek nem kell kételkednie abban, hogy igazat mondasz, vagy, hogy fontos neked. Biztonságban érzi magát melletted, és nem akar elmenni.

4, Ha engeded, hogy bármikor nemet mondjon neked, és nem sértődsz meg, ha másképp gondolja a dolgokat, mint te. Akik jól szeretik egymást, azok nem akarnak máshol lenni, hanem pont úgy a jó nekik, ahogy vannak. Ha csendben, csendben, ha beszélgetve, beszélgetve. Ők tudják, hogy egyszer fent van a kapcsolat, egyszer lent, de nem rettegnek az elszakadástól.

5, Ha nem fekszetek le este haragosan, hanem minden konfliktus vége békülés, még akkor is, ha nem vagytok egy állásponton. Tudják azt mondani egymásnak, hogy sajnálom, vagy, hogy köszönöm. Figyelnek a békességre.

6, Jól szereted, ha kedves vagy hozzá, amikor nem érzi jól magát, és bátorítod, ha fél. Érdekel, hogy mit érez, mit gondol, emeled az önbizalmát, és minden nap adsz neki az idődből, és a figyelmedből. Ha nem teszed nevetségessé mások előtt, nem viccelsz az ő terhére, és ha jelzi, hogy esetleg túlmentél a határon, akkor nem nevezed túlérzékenynek.

7, Jól szereted a társad, ha van kedve szeretkezni veled, ha szívesen osztja meg a jó és a rossz élményeit, és veled akar megöregedni még akkor is, ha te baromira meg fogsz csúnyulni, és orvosokhoz is fogsz járni. Ha jól szereted a társadat, akkor ő boldog lesz melletted, és ha mosolyszünetetek is van, akkor is megkérdezi, hogy mit tehetne azért, hogy jobb legyen a hangulatotok.

 

A nagy kérdés: Te jól szereted a társad? Téged jól szeret a társad?

 

Ha szeretnéd, hogy segítsek a párkapcsolati problémátok feltárásában és annak kezelésében, túl jutni  az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Ha könyvet olvasnál a témában, kattints IDE!

Örömteli napot kívánok!

Laskai Nelli házassági tanácsadó, életöröm tréner

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5115249498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása