A boldog párkapcsolatban élők 5 + 1 pontja
2015. március 28. írta: Lane

A boldog párkapcsolatban élők 5 + 1 pontja

monogamia_1.jpgEgy kapcsolatot kialakítani könnyű, ám jól működtetni annál nagyobb befektetést kíván. A kezdetekkor oly természetes kedvességek, dicséretek, érintések ritkulnak, a közös célok megkopni látszanak. Ilyenkor vannak, akik megérezve a közönyösséget, a lehangoló rutinszerű napokat inkább odébbállnak és keresnek egy új embert maguk mellé, aki mellett újra az a vicces, kedves, szerethető emberek lehetnek.

Feltétlenül egy új kapcsolat kell ehhez?

Nem. Ahogyan az üzleti vállalkozásunk mellett elköteleződünk (jóban, rosszban) és építgetjük azt nap, mint nap, pont úgy kellene, hogy bánjunk a párkapcsolatunkkal is. Igen, a jól működő párkapcsolat erőfeszítést, kreativitást, megértést kíván.

A boldog kapcsolatban élők 5 + 1 pontja

Számos módszer és technika létezik, hogy a párkapcsolatunkban jól érezzük magunkat. Van azonban jó néhány olyan pont, mondhatni alapszabály, ami segít abban, hogy képesek legyünk jól működtetni a kapcsolatunkat. 

1, Elköteleződés - A párod mellett kívánod leélni az életed? Kész vagy tenni azért, hogy ő is jól érezze magát a kapcsolatban? Akkor is, amikor olyat tesz, amivel nem értesz egyet?

2, Szeretet - Képes vagy valódi szeretettel fordulni önmagad és a társad felé? 

3, Őszinte kommunikáció - Gondot fordítasz arra, hogy a problémák ne legyenek szőnyeg alá söpörve? Hajlandó vagy úgy kommunikálni, hogy abban nem a vádaskodásé, a bírálaté a főszerep? Tudsz értő figyelemmel fordulni felé?

4, Felelősségvállalás - Beismered, ha tévedtél? Elfogadod a tényt, hogy a konfliktusok kialakulásának, a kapcsolat jól működtetésének te is része vagy?

5, Szabadság - Képes vagy úgy haladni a párod mellett, hogy meghagyod a szabadságát, miközben a tiedet sem adod fel? Legyenek egyéni és közös céljaitok, örüljetek egymás sikereinek!

+1, Érintés - Képes vagy úgy megérinteni a párod, úgy szerelmeskedni vele, hogy valóban ráhangolódsz és szeretetteljes vagy felé? 

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr617311600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása