Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Ha otthon nem működik a szex
2015. január 09. írta: Lane

Ha otthon nem működik a szex

csokkentszexualisvagy.jpgAz összeszokott párok egyik problémája, hogy ritkul a szexuális együttlétek száma, néhány esetben teljesen meg is szűnik köztük a testi érintés.  Általában nem ez az oka egy párkapcsolat felbomlásának, mert ez már okozat.  Vannak esetek, élethelyzetek, amikor teljesen természetes a vágy csökkenése.  A párkapcsolat során előfordul, hogy a szenvedély kicsit alábbhagy, majd megint fellángol, esetleg nem ugyanolyan intenzitást él meg a pár mindkét tagja, viszont, ha hosszabb ideje fennáll a probléma, akkor azért ott mélyebb okokat kell keresni. Már amennyiben a pár szeretné helyrehozni a kapcsolatát, a szexuális életét.

A kihűlt ágy igazi oka

A nem működő szexuális élet mögött meghúzódó okokat először magunkban kell kutatni, rendezni.  Valljuk be, nem mindig könnyű őszintének lenni a húzós kérdéseknél, de ennyit megérdemel a párunk, a párkapcsolatunk és mi magunk is.

Néhány kérdés, ami közelebb visz az igazsághoz:

  • Felnézel a társadra? Nőként/férfiként tekintesz rá vagy inkább, mint egy lakótársra vagy testvérre?
  • Elégedett vagy a társad külsejével, viselkedésével?
  • A kapcsolat kezdetén kielégítő volt a szexuális élet - a mennyiség és a minőség - tekintetében?
  • Előfordult, hogy valamilyen számodra sértő megjegyzést kaptál a társadtól? Akár testalkatra vagy mozdulatra?
  • Törekszel arra, hogy kettesben legyetek?
  • Teszel lépéseket, hogy a párod vonzónak, izgatónak találjon?
  • Képes vagy arra, hogy kezdeményező legyél?
  • Őszintén mersz beszélni arról, hogy te mit találsz kielégítőnek az ágyban? Mered irányítani a társadat szeretkezés közben?
  • Tudod, hogy a társadnak mi okoz örömet? Megbeszélheti veled?
  • Megvan az érzelmi kötelék közted és a párod között? Figyelsz rá?
  • Cipelsz valami sérelmet a társadtól, amit egy esetleges mulasztása vagy konkrét cselekedete okozott? Neheztelsz a társadra?
  • Van valaki más, akire vágysz?

A probléma orvoslása

Ha sikerült feltérképezni a mélyen meghúzódó okokat, akkor utána már „csak” az marad, hogy orvosoljuk is őket. Változtassunk azon, amin csak lehet. Mivel– bár tiltakozunk ellene – de mi is tehetünk a probléma kialakulásáról, ezért először magunkban kell helyretenni a dolgokat.

Amikor már tisztában vagyunk azzal, hogy mi okozza a vonzalom apadását, akkor leülhetünk a társunkkal megbeszélni egy stratégiát, hogy miként élesszük újra a tüzet a párkapcsolatunkban. Ha lehet, utazzatok el kettesben, elevenítsetek fel régi, kellemes emlékeket, találjatok alkalmat egy meghitt beszélgetésre.Legyetek őszinték egymáshoz! Ha nehezetekre esik megbeszélni, kérjétek házassági tanácsadó segítségét.

 Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner

 

foto:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr347055755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása