Boldogtalan vagy? Tartózkodj a jelenben!
2015. április 04. írta: Lane

Boldogtalan vagy? Tartózkodj a jelenben!

eletvidam.jpgTe is jártál már úgy, hogy az aktuális tevékenységed közben teljesen máshol járt az eszed?

Kaptad már rajta magad azon, hogy egy családi ebéd közben azon gondolkoztál, hogy mit rontottál el, milyen téves döntéseket hoztál a múltban, vagy éppen rettegve gondoltál a jövőben esetlegesen bekövetkező problémáidon, miközben mások a pozitív gondolataikat osztották volna meg veled, de te csak a saját nyomorodra tudtál gondolni?

A boldogság-kutatók szerint, minél többször nem vagyunk a jelenben, és nem figyelünk arra, ami éppen velünk történik, hanem helyette a múlton rágódunk, vagy a jövőtől rettegünk, annál boldogtalanabbnak érezzük magunkat.

Még szex közben sem?

A kutatások szerint az esetek bizonyos százalékában még szex közben sem a jelen érzéseinkre figyelünk, hanem valahol máshol jár az agyunk. Például a csekkeken, a munkahelyi feladatainkon, a sérelmeinken. Ez elzárja az adott pillanat tökéletes megélését.

Ha valaki szeretné jól érezni magát, akkor jó, ha pozitív gondolatokkal tölti meg a napját. Azért mondom így, mert sok minden történik velünk egy nap, de a mi választásunk az, hogy miként reagálunk rá, milyen hozzáállást választunk az esetek feldolgozásához, a további lehetőségek feltérképezéséhez.

A választás a miénk

Éppen ezért nagyon fontos tudnunk, hogy rajtunk múlik, hogy miként válaszolunk, hogy mennyire toljuk magunkat egy negatív spirálba, vagy esetleg tudjuk-e kívül maradva keresni a helyünket a helyzetben. 

Rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk- e meglátni a fejleményben meghúzódó pozitív hozadékokat. Ehhez viszont néhány dolog elengedhetetlen:  örülni a jelen ajándékainak, hálásnak lenni a lehetőségeinkért, a tapasztalásainkért, és az optimista szemlélet gyakorlása magunkat és az életünket illetően.

 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, motivációs tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr257339562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása