5 szokás, ami boldogtalanná tesz
2019. szeptember 25. írta: Lane

5 szokás, ami boldogtalanná tesz

pexels-photo-2865901.jpeg

A kutatások szerint a leggyakrabban azért érezzük boldogtalannak magunkat, mert vagy a múltban, vagy jövőben barangolnak a gondolataink. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a jelen megélése, a jelen pillanat élvezete helyett a múltban történteken rágódunk, azon, hogy miért történtek meg bizonyos események velünk, és hogy kellett volna történniük. Miért azt reagáltunk, amit, és ahelyett hogyan kellett volna tennünk ahhoz, hogy most egy jobb, szebb jelenünk lehessen. Ha nem a múlton rágódunk, akkor pedig gyakran a jövőben esetleg bekövetkező eseményektől szorongunk. Mi lesz akkor, ha…

Megélni a jelent

A múltban megélt fájdalmas tapasztalások, és a jövőtől való szorongás esetén nem fókuszálunk a jelenre.

Miért olyan nehéz a jelenben maradni? Talán azért, mert a legjobbat szeretnénk kivenni az életből, és minden más, ami nem ezt mutatja, az fájdalommal tölt el bennünket. Túlgondoljuk a történéseket, nehezen döntünk, mert félünk, hogy ha az egyik megoldás mellett voksolunk, akkor lemaradunk valamiről, és ráadásul a hogyan érezhetném most jól magam kérdést is ritkán tesszük fel magunknak.

5 szokás, ami eltávolít a boldogságtól

1, A telefon/laptop mögé bújás az emberi kapcsolatok ápolása helyett

2, A túlzó fogyasztás finanszírozása miatti pénzhajszolás

3, Jótékony, önkéntes tevékenységek mellőzése

4, Negatív gondolatspirálba ragadás

5, Rendezetlen baráti, rokoni kapcsolatok, közönyös, vagy ápolatlan párkapcsolat

 

Mit lehet tenni, hogy növeljük a boldogság érzetünket?

A jelen megélését segítik az összpontosításra koncentráló légzésgyakorlatok, az ítélkezésmentes észlelésről szóló mindfulness gyakorlatok, vagy akár a hála napló vezetése.

Ma vagyunk a hátralévő életünkben a legfiatalabbak, és ahhoz képest elég szerencsés életet élünk, úgyhogy érdemes a jelenünket is olyan gondolatokkal megtölteni, hogy ugyan tisztában vagyunk a problémáinkkal, nehéz feladatainkkal, de meg fogjuk tudni oldani azokat, és addig is hálával fogadni mindazt a jót, ami máris az életünk része.

Ha szeretnéd, hogy neked is segítsek túl jutni  az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva, boldogtalan vagy, és nem találod a kiutat), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Örömteli napot kívánok!

Laskai Nelli házassági tanácsadó, életöröm tréner

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr5615166772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása