Te is képes vagy meglovagolni a hullámokat
2014. április 17. írta: Lane

Te is képes vagy meglovagolni a hullámokat

L0AX7dD1BzJártál már úgy, hogy azt érzed, nincs semmi jó az életedben? Nem jó irányba haladnak a dolgaid, csak robot módjára éled a mindennapjaidat?

Felkelsz, munkába igyekszel, hazaérsz, megvacsorázol, kikérdezed a gyerek leckéjét, megnézed a kedvenc sorozatod, vagy olvasol, pár szót beszélgetsz a társaddal, letusolsz és hullafáradtan az ágyadba dőlsz.  Elalvás előtt forgolódsz, majd rájössz, hogy nem vagy boldog. Elkezded szajkózni, hogy mennyire szörnyű a világ, hogy egyszerűen kivet magából. Te mindent megteszel, el is fáradsz a nap végére, de mégsem jutsz előre. Előjönnek a múltbéli sérelmek, a téves döntések, és sopánkodsz, bárcsak akkor nem ezt, vagy azt tetted volna, hanem a tapasztalataid tükrében valami mást kellett volna választanod. De vagy még inkább valaki más babrált ki veled.

Ábrándozni kezdesz azon, hogy de jó lenne egy új munkahely, vagy inkább egy zsák pénz munka nélkül, ha a szomszéd elköltözne, de még jobb lenne, ha Te költözhetnél el, vagy ha utazgathatnál, ha a legdivatosabb ruhákban járhatnál, ha lenne egy gyönyörű autód.

Aztán mikor végre elkezd összeállni álmaid élete a szemed előtt, akkor egy éles váltással behúzod a kéziféket, hogy ez neked úgysem jöhet össze, mert ez csak a szerencsések privilégiuma. Akik jókor vannak, jó helyen.  Akiknek nincsenek gyerekei, akik vékonyak, akik szépek, akik okosak, akik... folytatni lehetne a sort.

Ne mutogass kifelé! Ne gondold, hogy ők jobban megérdemlik a boldogságot, mint akár Te. A különbség ott lehet, hogy a sikeres emberek nem siránkoznak a múltbéli tévedéseken, hanem tanulnak belőle. Ők nem félnek attól, hogy kockáztatniuk kell, hanem megugorják a szakadékot védőháló nélkül. Ha úgy adódna, hogy leesik, hát majd feláll. Majd akkor szétnéz és megnézi, hogy merre mehet tovább. A sikeres ember a nehézségeket feladatnak éli meg, és nem kesereg az elé gördülő akadály miatt, hanem megnézi a megoldókészletét, s ha kevésnek bizonyul, keres vagy tanul valami újat.

Rugalmasan, optimistán, bátran. Hiszi, hogy ami jó, az neki jár, és úgy dönt, hogy nem összeroppan a feje fölött csapkodó hullámok súlya alatt, hanem rápattan és meglovagolja azt. Dönt és cselekszik.

És erre Te is képes vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr826944791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása