Te tudod, hogy mit szeretnél?
2014. június 21. írta: Lane

Te tudod, hogy mit szeretnél?

d869de231868bda1dd77c31c2fa5f177

Számodra mi az élet értelme? Teszem fel ezt a kérdést egyre többször, egyre több embernek.

Az első reakció szinte minden alkalommal egy nagy levegővétel, aztán pár másodperc csend. Olyan kézenfekvőnek kellene lennie, mondják, de mégsem tudják megfogalmazni.

Ha olyan élmény vagy anyagi javak megszerzésétől tesszük függővé a boldogságunkat, ami valaki más, valami külső tényező változásával valósulhat meg ( pl.: akkor leszek boldog, ha a férjem/anyám/főnököm emberszámba vesz, ha kedves lesz hozzám, ha kétszet ennyit fizet nekem), akkor ez még rögösebbé, még nehezebbé teszi a mindennapjainkat.

Nem kelhetünk és feküdhetünk azzal, hogy mik szeretnénk lenni, hogy mi az, amit elvárunk az élettől, és hogy mi az, amit hajlandóak is vagyunk megtenni érte. Viszont, ha sikerül megfogalmaznunk, akkor nagyot lendíthet az életünkön. Akkor is, ha éppen megrekedtünk, ha nem látjuk az utunkat, és akkor is, ha szépen alakulnak a dolgaink, de érezzük, hogy valami nem stimmel. A napi rutinunkban sorvezetőként képes szolgálni. Megtalálunk valamit, amihez bármikor odafordulhatunk, ha éppen csúszunk lefelé a spirálon. Ami számunkra a belső béke érzését nyújtja (majd).

foto:Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr346944839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása