10 dolog, amit szingliként tehetsz, hogy jól teljen a karácsony
2014. december 16. írta: Lane

10 dolog, amit szingliként tehetsz, hogy jól teljen a karácsony

karacsonyegyedul.jpg

Karácsonyhoz közeledve felerősödnek az érzelmeink. Az egyedül élők közül sokan nehezen viselik, hogy az ünnepek alatt egyedül lesznek, miközben körülöttük mindenki boldogan ünnepel. A tévécsatornák ontják majd a művigyorral fűszerezett családi filmeket, a női magazinok íncsiklandó karácsonyi menüt kínálnak, a reklámok a meghitt hangulatra emlékeztetnek.

Te pedig most egyedül ülsz a kanapédon, és nem tudod, hogy miként fogod átvészelni ezt a karácsonyt.  Vagy azért, mert ez az első karácsonyod egyedül, vagy pedig azért, mert már nem ez az első karácsony társ nélkül.

Egyedül, de nem magányosan

Egyedül élni nem feltétlenül jelent egyet a magánnyal, a szomorúsággal, a kirekesztettséggel. Sok múlik azon, hogy hogyan állsz a helyzethez, mit veszel ki belőle magadnak. Nem csak te vagy az, aki egyedül tölti a szentestét. Nem csak te vagy az, aki egy rosszul működő párkapcsolat helyett a kiegyensúlyozott életre voksolt. Nem igaz, hogy neked nincs lehetőséged ünnepelni. A karácsony pont arról fog szólni idén, amiről te szeretnéd, hogy szóljon. Élvezd, hogy nincs rajtad semmilyen nyomás az elvárások miatt. És tudd, minden jó megtörténhet veled.

Mi az a 10 dolog, amit szingliként megtehetsz az ünnepek alatt? Például ezek:

1,  Szabadon gazdálkodhatsz az időddel. Ha akarsz, pizsamában töltheted az egész napot; ágyban fekve, filmeket nézve. Nem számít, hogy mások mit tesznek. Ez a nap rólad szól.

2, Ha nem akarsz, nem kell főznöd sem. Ám ha szeretsz főzni, és jólesne valami finomat kreálni, akkor azt  is megteheted, mert meghívhatsz magadhoz valakit, vagy megajándékozhatsz másokat az étellel (szomszéd néni, nagybácsi, nagyszülő, hajléktalanszálló).

3, Ha társaságra vágysz, meghívhatsz másokat, vagy vállalhatsz önkéntességet. Vannak olyan civil szervezetek, akik karácsonykor ételt osztanak, felolvasnak idősek otthonában, klubfoglalkozást tartanak egyedül élők számára. Ha nem tudsz ilyen csoportról, szervezz egy ilyen eseményt te. Ha segítesz másoknak, akkor az vissza fog hatni rád.

4, Ha már vannak gyermekeid, és ez az első karácsonyotok egyedül, akkor mutasd meg nekik, hogy milyen az, amikor egyetértésben, szeretetben, mindenki számára kényelmesen töltitek az ünnepet. Ne legyél ünneprontó, engedd, hogy jól érezzék a gyerekek magukat, keresd meg a ti saját harmóniátokat. Biztosan létezik a csodás karácsony az új helyzetben is.

5, Gondozhatod a lelked az ünnepek alatt is: olvasgass inspiráló írásokat, nézz vidám hangulatot árasztó filmeket.

6, Este készíts egy forró fürdőt, vigyél be magaddal egy pohár pezsgőt, vagy forralt bort és tervezgess. Készítsd el a terved a jövő évre! Szedd össze, hogy milyen életet, milyen élményt kívánsz magadnak! Ne személyre, tárgyakra fókuszálva, hanem élményre.

7, Most megteheted, hogy elutazol az ünnepek alatt. Nézz utána, hogy milyen kirándulásokat, programokat kínálnak erre az időszakra. Szabadon választhatsz, hogy merre indulj: melegebb égtájra, vagy épp egy nagyvárosi forgatag kellős közepére. Egyedül gazdaságosabb, és az úti célt is magadnak választhatod meg.

8, Ha van nyelvtudásod, szerte a világból kereshetsz online csevegő partnereket, akik épp úgy otthon ülnek egyedül és szívesen beszélgetnek veled. Érdekes embereket ismerhetsz meg így. Azért óvatosan kezeld, mert az Internet nem felejt!

9. Vegyél valami különleges ajándékot magadnak! De a legnagyobb ajándék, ha képes vagy szeretni önmagad.

10. Írd össze, hogy mi mindenért lehetsz hálás az életedben! Mik azok a dolgok, amik rendben mennek? Milyen eredményeket értél el már az életedben? A hiányosságok helyett az előnyökre koncentrálj!

Ha egyedül ünnepled a karácsonyt, kívánom, hogy sikerüljön nyugodtan és békésen eltöltened.

 

boldognaklenni_ajandek.jpgSzeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

(Most ajándékokkal!)

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr686986379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása