A szerelmi háromszög nem az én hibám. Az enyém sem. Az enyém sem.
2015. március 02. írta: Lane

A szerelmi háromszög nem az én hibám. Az enyém sem. Az enyém sem.

szerelmiharomszog1.jpgAz egyik női magazin hasábjain olvastam egy cikket, melyben egy szerető levelet írt a feleség számára. Kitálalt benne mindent a férjével való titkos viszonyról. Tisztázta, hogy amíg a férj üzleti utat jelentett be és az asszony pedig vacsorával várta, addig valójában vele múlatta az időt, de hogy ennek a románcnak véget vet a tény, hogy a házaspár gyermeket vár. A gyermeket egyébként csak a feleség férjfogó trükkjének gondolja, és sajnálja mindkettőjüket, hiszen a hazugságra épülő házasságot egy gyermek érkezése sem tudja megmenteni.  Ezek után kiadta érzelmeit, hogy mennyire csalódott és milyen fájdalmakat okozott ez a törés benne, ugyanakkor sokat tanult a szeretői évekből.

Kinek a hibája?

Elolvastam a kommenteket, javarészt nők írták meg tapasztalataikat, véleményeiket. A kommentelők közül sokan a szeretőt bírálták, míg mások a férjet, és talán csak egy-két hozzászólásban tették a történtekért felelősnek a feleséget.

Mint házassági tanácsadó, azt mondom, hogy nem hibáztatok senkit. Mind a háromnak épp úgy felelőssége van az ügyben. Vagy mindenkit fel kell menteni, vagy mindenkit okolni. 

De mi is történhet egy ilyen háromszög kialakulásakor?

A feleség: Vélhetőleg számos sérelmet hordoz a mindennapokban, ami miatt nem sima a férjével a kapcsolata. Talán apróbb hazugságok, őszintétlen megnyilvánulások, játszmák mérgezik a mindennapjaikat. Az évek alatt folyamatosan csökkent az elköteleződés ereje, mértéke. Nem éli a nőiségét a mindennapokban.

A férj: Vélhetőleg nem találja a feleségével azt a lelki vagy testi összhangot, ami ahhoz kell, hogy kellően férfiasnak érezze magát, leginkább önmaga legyen.  Talán ő is hordoz sérelmeket, csalódásokat.  Az évek alatt folyamatosan csökkent az elköteleződés ereje, mértéke. Nem látja a férfias arcát a mindennapokban.

A szerető: Vélhetőleg nincs rendben önmagával, esetleg kisebbségi érzés gyötri, talán a régi, kevésbé jól sikerült kapcsolataihoz keres önigazolást. Könnyen lehet, hogy számára imponáló a győzelem érzése: van egy nő, akinél ő többet ér, akinél jobb, hiszen a férfi őt választja kielégülése és békessége szigetéül. Talán még szexisebbnek is érzi magát ebben a formációban.  Szereti azt a nőt, amilyennek ebben a titkos és veszélyes viszonyban látja és érzékeli önmagát.

Dönteni kell!

A hűtlenség alapjaiban változtatja meg a párkapcsolatot, a kapcsolatban érintett mindhárom fél önértékelését. Jellemzően csak ideig - óráig marad titkos a viszony, amíg még könnyedén elrejthetik azt a világ szeme elől. Kevés kapcsolatban vall szint a hűtlen fél, kevesen mernek dönteni valamelyik kapcsolat mellett. Az egyik izgalmas, a másik kényelmes.

De jó hír, hogy miként a hűtlenség sem érzelem, hanem döntés kérdése, úgy a házasság újraépítése is az. Csak meg kell hozni a döntést, hogy kivel akarja élni az adott személy az életét. 

 

Párkapcsolat-javító, önbizalom-növelő módszerekért, kommunikációs tippekért kattints tovább a blogra!

Laskai Nelli
párkapcsolati mediátor, motivációs tréner
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr617233261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása