A boldog ember 5 szokása
2015. március 22. írta: Lane

A boldog ember 5 szokása

parkapcsolatitanacsok_2.jpgElgondolkodtató, hogy miért van az, hogy hasonló körülményekkel rendelkező emberek egyike boldogan éli az életét, míg mások folyton elégedetlenek. Ha szeretnéd a mindennapjaidat boldogabban élni, akkor hasznos lehet a boldog emberek néhány szokását átültetni az életedbe.

Ha rájössz arra, hogy mi az életed értelme, és megtalálod az elhivatottságodat, akkor máris közelebb kerülsz ahhoz, hogy reggel örömmel kelj fel és kellően motivált legyél a nap folyamán, majd elégedetten hajtsd álomra a fejed.  Ha most még csak azt tudod, hogy valami változásra vágysz, de nem találod a helyed, akkor jó szívvel ajánlom, hogy az alábbi öt szokást gyakorold!

1, Légy hálás, örülj az életnek! Felmerülhet a kérdés, hogy minek örüljünk, amikor minden összeomlani látszik körülöttünk, de biztos vagyok benne, hogy mindig található valami, amiért hálásak lehetünk. Például az, hogy otthon az ágyunkban ébredtünk és nem kórházban, és velünk együtt felébredtek a szeretteink is, ez máris nagyszerű ok arra, hogy örüljünk.

2, Gondold át reggel az adott napra szóló tevékenységeid listáját!  Még mielőtt nekilátnál a munkának, nézd át a tennivalóidat, majd kezdd a legnehezebb, a leginkább halogatott dologgal! Ez feldob és erőt ad majd, hogy nagyobb kedvvel láss neki a többi feladatodhoz!

3, Mozogj rendszeresen! Ha reggel tornára szánsz húsz percet, sokkal energikusabb és fittebb leszel, mintha egy csésze kávéval próbálod meg felpörgetni magad. Sokan esküsznek arra, hogy mozgás közben jönnek a legjobb ötletek.

4, Ne hasonlítgasd magad másokhoz! Pont ott tartasz, pont olyan vagy, mint amilyennek lenned kell! A fejlődési fokozatokat nem lehet átugrani, minden egyes pontját végig kell csinálni. De megéri!

5, Légy kedves és segítőkész! Keresd, hogy miként tudsz másokon segíteni, mert az önzetlen kedvesség mindig visszahat rád. Ha nem is attól kapsz viszonzást, akinek te segítettél, de az biztos, hogy a segítő emberek boldogabbak, elégedettebbek az életükkel, magasabb az önbecsülésük!

 

Laskai Nelli
párkapcsolati tanácsadó, motivációs tréner, szerző
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr427292043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása