5 tipp, hogy jobban megértsd a párodat
2018. február 27. írta: Lane

5 tipp, hogy jobban megértsd a párodat

Az emberi kapcsolatok fontos része a kommunikáció. Gyakran azonban elég felszínesek ezek a kapcsolódások. A hallgató fél csak bólogat, vagy gépiesen mondogatja, hogy „aha”, de a beszélő fél ettől még nem érzi meghallgatva, meghallva magát. Ez párkapcsolatok terén egy veszélyes terület, mert a hiányérzet sérelmet generál, ami könnyen fordul játszmázásba.

pexels-photo-132589_1.jpg

Ismerős a szituáció? Beszél nekünk a társunk, a főnökünk, a barátunk, és mi csak azon kapjuk magunkat, hogy elveszítettük a fonalat, és valójában fogalmunk sincs, hogy mit is akart nekünk mondani, mi a fontos abból, ami elhangzott. Nem a beszélő fél érzéseire koncentrálunk, nem az igényét akarjuk felkutatni, hanem csak azt halljuk, amit a szavai számunkra jelentenek.

Megtanulhatjuk, hogyan tudunk jobb hallgatóvá válni.

Egészen leegyszerűsítve álljon itt 5 olyan tipp, amely segíteni tud bennünket abban, hogy a beszélő félre tudjunk koncentrálni.  

1, Kérdezz vissza. Ha kezded elveszíteni a fonalat, kérdezd meg például, hogyan érti ezt, miből érzi azt, amit mond.

2, Tart szemkontaktus. Ez egy fontos gesztus, amivel azt üzenjük, figyelünk a beszélgető társunkra. Kizárjuk a külvilágot és csak az övé vagyunk.

3, Tedd el a telefont. Ne legyen a kezed ügyében, mert óhatatlan az ember odanéz, felkapja, megnyomja, ha valami üzenet érkezik. És napjainkban, lássuk be, nagyon sűrűn jelez a telefon.

4, Légy csendben. Ne szakítsd félre, ne akarj kontrázni arra, amit mond. Csak hallgasd meg ,és figyelj rá.

5, A végén összegezd, amit hallottál, ha kéri a társad, mondd el a véleményed a hallottakról.

 

Az Összhangban lenni című könyvemben feladatlapokat találsz önmagatok feltérképezésére és gyakorlatokat a házasság, a párkapcsolat fényesítésére, javítására. Az Építed vagy rombolsz? című könyv abban segít, hogy magabiztos lehess a kapcsolatban, megtanuld felismerni a körülményeket alakító cselekvéseket, gondolatokat, szokásokat és legyen ötleted, hogyan tudsz változtatni rajta. Párkapcsolatban és egyedül. 

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, szerző

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr6313701740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása