Így pezsdítsd fel az unalmas kapcsolatodat!
2023. április 24. írta: Lane

Így pezsdítsd fel az unalmas kapcsolatodat!

lapos_parkapcsolatellen.jpg

A házasság, a tartós párkapcsolat egy hosszú utazás, amelynek során sok mindenen mennek keresztül a pár tagjai. Lehet, hogy a rutin beköszöntével, a család menedzselésének nehézségei által és az évek múlásával a romantika és az izgalom eltűnt a ti életetekből is, magányosnak és elhanyagoltnak érezheted magad a párkapcsolatodban.

De ne aggódj, mert itt van néhány tipp, ami segíthet abban, hogy újra fellobbanjon a láng közöttetek!

Tartsd szem előtt, hogy a kapcsolat fellendítésének folyamatában először elszántságból, a döntésünk alapján vagyunk jelen, majd idővel az érzelmek is előkerülnek, ha beengedjük azokat.

Legyetek kreatívak!

 

Az élet tele van lehetőségekkel, amelyek segíthetnek a kreativitásunk megcsillantásában. Változtassatok a megszokott napi rutinotokon: menjetek új helyekre, próbáljatok ki új hobbit, vagy vegyetek részt olyan eseményeken, ami új terület számotokra. Az új élmények lehetővé teszik számotokra, hogy újra felfedezzétek egymást, és beszélgetni kezdjetek valamiről. Keressetek vidámságot vagy közelséget hozó tevékenységeket, és igyekezzetek felfedezni a párotok új oldalát.

Légy ápolt és energikus!

 

Nem kell megfeszülni, hogy felkeltsük a társunk figyelmét újra, de fontos lépés, hogy ne hagyjuk el magunkat a kapcsolatban. Persze, minden megszokott kapcsolat jár egyszintű elkényelmesedéssel, de kellő időben észbekapva elkerülhetjük a kritikus eltávolodást. Adj a megjelenésedre és az energiaszintedre legalább úgy, mintha egy új kapcsolatban lennél.

Ne feledkezzetek meg a bókokról!

 

Jóformán mindenki szereti, ha visszajelzést kap arról, hogy értékes és fontos. Ezért adjatok minél több bókot a másiknak. Nem kell nagy dolgokban gondolkodni, egy apró gesztus is elegendő lehet ahhoz, hogy a másik boldogabb legyen, növekedjen az önbizalma. Mondjátok el a partnereteknek, hogy mennyire csodálatos és szeretnivaló, vagy csak egyszerűen küldjetek egy édes üzenetet a nap folyamán.

Kommunikáljatok őszintén és tisztelettel!

 

Ha szeretnétek újra közel kerülni egymáshoz, figyeljetek a kommunikációra. Az őszinte kommunikáció nem azt jelenti, hogy a másik arcába vágom a tutit, hanem azt, hogy a felismert igényeimet a partnerem elé tárom. Ha biztonságos tér alakul ki közöttetek, akkor megtörténik az az összekovácsoló lépés, hogy meghallgatod a párod kérését és pozitívan reagálsz az érzelmi igényére. Megértően és segítőkészen. És persze ugyanez fordítva is igaz.

Fordítsatok minőségi időt egymásra!

 

Az élet nagyon elfoglalttá tehet, de fontos, hogy időt szakítsatok egymásra. Legyen az akár csak egy 10 perces, mély beszélgetés, a lényeg az, hogy figyeljetek egymásra. Merüljetek el a másik érzelmi világában, rezonáljatok egymásra, vegyétek fel a szemkontaktust, érintsétek meg egymást finoman. Legyen olyan idő elkülönítve a napotokban, amikor tényleg csak egymásra tudtok figyelni, és közösen feloldódni az adott tevékenységben. Nincs telefonozás, vagy számítógépezés közben, és a munkahelyi döntéseken sem ebben az időszakban rágódj. A jelenben maradás tétje nagy: a távolodásért vagy a közeledésért tesztek lépéseket.

Egy kapcsolatban jellemzően vannak hullámvölgyek, távolodási időszakok, de ugyanúgy megindulhat a közeledés is, ha odafigyeltek rá. A leghatékonyabb, ha az újraépítés megkezdésekor a sérelmek feloldására is hangsúlyt fektettek, így – még ha vannak is sebeitek egymástól –, akkor legalább már nem gyulladt, hanem szépen be tudnak gyógyulni az újraépítés során.

Ha szeretnétek szakember segítségét kérni, itt tudtok bejelentkezni. Szeretettel várlak!

Ha olvasnál párkapcsolati tippeket, és érdekel egy kommunikációt segítő könyv, keresd a menüben!

Borítókép: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr8918109508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása