Kirúgtak! Világvége vagy lehetőség?
2014. december 20. írta: Lane

Kirúgtak! Világvége vagy lehetőség?

eletorom.jpgKorunk egyik nagy félelme, hogy elveszítjük a munkánkat. Sajnos ez a félelem nem alaptalan, de van élet ezen a ponton túl is, és nem az örök lecsúszást hordozza magában. Év végéhez közeledvén több munkahelyen bejelentették már a létszámleépítéseket, jó esetben hagyva elég időt a munkavállalónak, hogy új lehetőséget keressen magának.

Amikor megválik tőlünk a munkáltatónk, számtalan érzés kavarog bennünk. Először nem értjük, miért pont mi, és miért most, és egyáltalán. Tudatosul bennünk, hogy amit biztosnak gondoltunk az életünkben, ami a családunk megélhetését adja, még ha alacsony fokon is, az most eltűnik a ködben és nekünk újra kell kezdenünk mindent.  Ahhoz pedig fáradtak vagyunk, és az önbizalmunk is eléggé megtépázott.

A munkahely elvesztése kétségbeejtő és nagyon tud fájni, de lehetőséget ad egy új, izgalmas fejezet megkezdésére.

Mit tegyünk, hogy mihamarabb megtaláljuk a számunkra ideális, új munkahelyet?

  • Lássuk meg a lehetőséget a történtekben: egy új út, egy új esély, hogy megvalósítsuk önmagunkat, esélyt kapunk, hogy több pénzt keressünk, mint régi munkahelyünkön, hogy olyan munkahelyet találjunk, ami jobban illeszkedik a terveinkhez, mint a régi. A miért kérdés helyett arra keressük a választ, hogy hogyan tovább...
  • Írjuk össze az értékes tulajdonságainkat, az eddigi eredményeinket, turbózzuk fel az önbizalmunkat, fejlesszük reális én-képünket!
  • Készítsünk egy tervet, hogy milyen munkát szeretnénk elvállalni, egyáltalán alkalmazottként vagy vállalkozóként szeretnénk-e pénzt keresni a továbbiakban! Ha alkalmazottként, akkor gyűjtsük ki, hogy mik azok a képességeink, gyakorlati tapasztalataink, amivel az utolsó álláskeresésünk óta bővíteni tudjuk az önéletrajzunkat. Jót tesz az önbizalmunknak, ha meglátjuk, mennyit fejlődtünk az utóbbi időben.
  • Határozzuk el, hogy megtaláljuk álmaink állását, és képesek vagyunk ezért mindent megtenni. Időt és energiát szentelni a fejlődésünknek: akár idegen nyelvet tanulni, egy új tanfolyamot elvégezni, könyveket, szakcikkeket olvasni, hogy nagyobb eséllyel találjuk meg az új munkánkat.
  • Fontos, hogy ne gubózzunk be, ne roskadjunk otthon önsajnálatban. Építsünk kapcsolatokat, járjunk el összejövetelekre, kiállításokra, rendezvényekre, hogy emberekkel ismerkedjünk, hogy inspirálódjunk, hogy erőt gyűjtsünk!

Semmi sem történik véletlenül. Ne okoljunk mást azért, mert mi így jártunk. Nem visz előre. Legyen hitünk a pozitív folytatásban! Kevés embernek adatik meg, hogy az iskolapadból kilépve egyetlen munkahellyel töltse le az életét.  Kellő rugalmassággal kezelve az új helyzetet, lehetőségünk van egy sokkal szebb folytatásban.

Attól, hogy másoknak, sokaknak nem sikerül új munkát találni, nekünk még sikerülni fog! Sok múlik rajtunk.

 

boldognaklenni_ajandek.jpgSzeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr717000553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása