Ezekre figyelj oda, hogy növekedjen az önbizalmad!
2024. február 01. írta: Lane

Ezekre figyelj oda, hogy növekedjen az önbizalmad!

gyorsonbizalomnoveles.jpg

Manapság egyre gyakrabban halljuk az önmagunk iránti szeretet és elfogadás fogalmát. De valóban tudjuk, mit jelent ez a mindennapi életünkben? És miként tehetjük erősebbé az önbizalmunkat és önértékelésünket?

Sokszor nem vagyunk eléggé tisztában a saját értékeinkkel és képességeinkkel, így elzárjuk magunkat olyan megmérettetéstől vagy helyzetektől, melyekre vágyunk, vagy előrébb vinnének bennünket.

Mindenki küzd valamivel

Első és legfontosabb lépés a megértés, hogy mindenkinek vannak bizonytalanságai és küzdelmei. Senki sem tökéletes. Ahelyett, hogy a saját értékünk megállapításánál másokkal hasonlítanánk össze magunkat, próbáljuk meg elfogadni az egyediségünket és azokat az erősségeinket, fejlesztendő területeinket amelyekkel rendelkezünk.

Komfortzóna elhagyása

Az önbizalom és önértékelés fejlesztése leginkább azt jelenti, hogy kilépünk a kényelmi zónánkból. Merjünk új dolgokat kipróbálni, új kihívásokat vállalni! Minél több különböző tapasztalattal rendelkezünk, annál inkább bővül az önértékelésünk, büszkék leszünk magunkra, hogy tettünk önmagunkért, és a tapasztalataink erősítenek bennünket.

Öröm napindítóként

Minden nap ébredjünk úgy, mintha egy tiszta lappal kezdenénk, és mondjunk el magunknak néhány pozitív megerősítést. A belső monológunk fontos felelőse a hangulatunk kialakulásának, így jobban járunk, ha már reggel megalapozzuk azt.

Célok nélkül csak sodródunk

Határozzunk meg rövid- és hosszú távú célokat. Amikor elérünk egy célt, dicsérjük meg magunkat, ezzel is növelve az önbecsülésünket és önbizalmunkat. Kis lépésekkel haladjunk, vállaljunk először olyan új kihívást, ami éppen csak, de kilök a komfortzónából bennünket. Nem az az elsődleges cél, hogy ne féljünk az ismeretlentől, hanem, hogy merjünk belevágni még remegő térdekkel is.

Szeretettel számítani magunkra

Fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, hiszen az önostorozás csak még mélyebbre fog lökni bennünket. Folyamatosan fejlődhetünk, ha időt és energiát invesztálunk önmagunk megtanulásába. Mindannyian hibázunk, elkerülhetetlen, ám ettől még szerethetőek vagyunk. Le kell vonni a következtetést és haladni tovább. 

Az önbizalom növelése nem egyik napról a másikra történik, de mindenképpen megéri az erőfeszítéseket. A személyes fejlődésünk az életünk értelmének megtalálásában is segíteni fog, így kiteljesedettebb életet fogunk élni.

Ha szeretnéd, hogy személyreszabott stratégiát kapj az önbizalmad és önbecsülésed növelésére, akkor ITT tudsz jelentkezni. Szeretettel várlak!

 

Laskai Nelli NLP tréner, házassági tanácsadó

Borítókép:pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr6218316511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása