Ha egy feleség erre panaszkodik, abból baj lehet
2023. augusztus 22. írta: Lane

Ha egy feleség erre panaszkodik, abból baj lehet

parkapcsolatitanacsadasonline.jpeg

Noha a párkapcsolatok működése mindig egyedi, azért találhatunk olyan problémákat, melyek több rosszul működtetett házasságban, párkapcsolatban is fellelhetőek. A tanácsadáson megjelenő feleségek közül többen is ezeket az okokat jelölték meg a válás gondolatának megjelenésekor:

1, KOMMUNIKÁCIÓS PROBLÉMA A PÁRKAPCSOLATBAN:

 

„Hiába mondom, hogy mit szeretnék, hiába kérem, hogy segítsen nekem a gyerekek vagy a háztartás körül, de mintha nem venne komolyan. Szinte meg sem hallja, hogy mire van igényem. Az utóbbi időben rengeteg feszültség és konfliktusforrás ez és már elfogyott a türelmem. Mintha süket fülekre találnék, ha beszélünk. Vagy épp kölcsönös vádaskodásba fut a dolog.”

2, MEGBÍZHATATLANSÁG A PÁRKAPCSOLATBAN:

 

„Többször tett ígéretet ilyen-olyan ügyekben, de rendszerint nem tartja a szavát. Ha rákérdezek, miért nem tette meg, amit ígért, akkor mindig mond valami indokot. A kisebb dolgokon még átmegyünk, de a nagyobb dolgokban tapasztalt megbízhatatlanság rányomja a bélyegét a kapcsolatunkra. Olyan társat akarok, akiben megbízhatok.”

3, HŰTLENSÉG A PÁRKAPCSOLATBAN:

 

„A hűtlenség kiderülése után már nem tudok bízni benne. Az sem segít, hogy nem beszélhetünk a történtekről, mert nem akar a kérdéseimre válaszolni. Ha újra gyanakodni kezdek, akkor nekem támad, hogy alaptalanul vádaskodok és ebből elege van. Nem tudok olyan kapcsolatban élni, ahol attól rettegek, vajon mikor leszek újra megcsalva.”

4, INTIMITÁS HIÁNYA A PÁRKAPCSOLATBAN:

 

„Nem szeretget, nem puszilgat, nem bókol. Ha el akarom mesélni, hogy mi történt velem a munkahelyen, láthatóan nem érdekli. Szeretném, ha többször összebújnánk, de minden más elfoglaltság fontosabb számára. Játszik a számítógépen vagy sorozatot néz, vagy a telefonját nyomkodja. Nagyon magányosnak érzem magam mellette. Nekem nem elég, hogy otthon van, ha nincs semmi intimitás közöttünk.”

 

5, ELFEJLŐDÉS A PÁRKAPCSOLATBAN:

 

„Sokszor úgy tűnik, mintha nem tervezne a jövőre, nem foglalkoztatja, hogy fejlődjön. Én hiába mesélek az önismereti munkámról, nem érdekli. Mintha megállna vele az idő, és nem akar előrébb jutni az életben.”

 

+1: BÁNTALMAZÁS A PÁRKAPCSOLATBAN:

 

„Sosem ütött meg, de nem csak ezzel tud bántani. Le szokott értékelni, lehülyéz vagy kinevet. Van, hogy társaságban is beéget, viccel a kontómra, csak hogy jól szórakozzon. Nekem ez bántalmazás és eltávolodok tőle. Biztonságban akarok élni.”

Noha nem minden kapcsolat megmenthető, és van, hogy a felek külön utakon tudnak csak lelki egyensúlyba kerülni, de azért ha egy pár eljut arra a pontra, hogy a megrekedt, rosszul működő kapcsolatban szenvednek, akkor nem feltétlenül csak a válás lehet az út a boldogsághoz. Érdemes tanácsadáson részt venni, hiszen nem könnyű dolog a válás.

 

Ha szeretnél olvasni arról, hogy milyen egy tanácsadás, kattints ide.

 

borítókép: pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://laskainelli.blog.hu/api/trackback/id/tr3018199107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása